Tukipäätökset 1 / 2020

Hakemuksia saapui 79 kappaletta, yhteismäärältään 731 160 euroa. Tukea myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 109 500 euroa.

TUKIPÄÄTÖKSET 1 / 2020

 

Hakemuksia saapui 79 kappaletta, yhteismäärältään 731 160 euroa. Tukea myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 109 500 euroa.

PIENI

Käsikirjoittajat ja ohjaajat Kirsi Markkanen ja Nina Stenros
Tuottaja Nina Stenros
Oblomovies Oy
TV-dokumentti
Käsikirjoitustuki 4 000 €

Dokumentti (52-90’) seuraa sitä, miten vanhemmat, sisarukset ja lapsen oma (muodostuva) sosiaalinen piiri ottavat elämäänsä Elsa-vauvan, josta tulee lyhytkasvuinen. Elsa itse ei tiedä olevansa erilainen, mutta mitä vanhemmaksi hän tulee, sitä varmemmin antaa ympäristö hänen havaita oman vammaisuutensa. Onko hän vammainen? Vai mainio, temperamenttinen neiti. Millaisen muodon diagnoosi saa Elsassa?

JUUTALAINEN MUISTI

Käsikirjoittaja Jerem Tonteri
TV-dokumentti
Käsikirjoitustuki 2 000 €

Diaspora on levittänyt juutalaiset ympäri maailmaa. Hajaannuksen mukana maasta toiseen on kulkenut jotain yhteistä; juutalainen muisti. Dokumentti tutkii erilaisten ihmisten kautta mitä se on ja kuinka monella tavalla sitä voi tulkita. Mikä yhdistää ja mikä erottaa maallistuneen suomenjuutalaisen taksiyrittäjän, seksuaali- vähemmistöön kuuluvan newyorkilaisen naisrabbin, ortodoksijuutalaisen israelilaisen, australialaisen Dj:n, Iranilaisen kauppiaan tai holokaustista selvinneen puolalaisen vanhuksen.

MINNA CANTH

Käsikirjoittaja Kaarina Hazard
Tuottaja Jussi Rantamäki
Elokuvayhtiö Aamu
Elokuva
Käsikirjoitustuki 2 000 €

Elokuvan aikajänne sijoittuu vuosille 1879-1888 eli ajanjaksoon, jonka aikana Minna Canthista tuli se Minna Canth, jona hänet tunnemme. Elokuva alussa Minna on jyväskyläläinen lehtorinrouva, joka odottaa seitsemättä lastaan. Aviomiehen äkisti kuollessa Minna päättää muuttaa takaisin kasvinkaupunkiinsa Kuopioon taatakseen suurelle katraalleen elannon ja saadakseen elintilaa. Minna Canthista tulee tiedetty ja kiistelty hahmo.

SOITA KELLOJA SUPAVIT!

Käsikirjoittaja, ohjaaja, tuottaja Raimo Uunila
Grape Productions
TV-dokumentti
Käsikirjoitustuki 1 000 €

Nuorella Supavit Nummelinilla on ihmeellinen harrastus, hän valaa ja soittaa kirkonkelloja. Nyt hän on elämänsä haasteen edessä rakentaessaan Suomen ensimmäistä ja suurinta Clarionia eli kellopeliä Tikkurilan uuteen kirkkoon. Hanke työllistää kymmeniä Supavatin ystäviä ja artesaani ammattilaisia. Kellopelin ja kirkon avajaisia vietetään joulun adventtina 2020, jos kaikki menevät suunnitelmien mukaan.

BACK ON OUR FEET

Ohjaaja Joonas Utti
Tuottaja Anttu Harlin
Gigglebug Entertainment
Animaatiosarja
Käsikirjoitustuki 2 500 €

Animaatiosarja (6 x 26’) kertoo tarinan isästä ja tyttärestä, jotka joutuvat globaalin energiakriisin keskellä matkustamaan toiselta puolelta Eurooppaa takaisin kotiin. Matkan aikana Jasper ja Zoe lähentyvät ja paljastavat itsestään puolia, joita toinen ei aikaisemmin tuntenut. Tarina erilaisten ihmisten kohtaamisesta hetkenä, jolloin materiaalinen maailma on romahtanut ja jäljellä on vain luottamus toisten ihmisten hyvyyteen. Tätä luottamusta toki koetellaan matkan aikana, mutta sarjan viesti on toiveikas: kaikkia meitä yhdistää lähimmäisen rakkaus, halu oikeudenmukaisuuteen, rauhaan ja sovintoon.

ALIEN 1975

Käsikirjoittajat Arto Halonen ja Jouni K. Kemppainen
Ohjaaja Arto Halonen
Art Films Production Oy
Elokuva
Ennakkovalmistelutuki 5 000 €

Afroamerikkalainen mies rantautuu Baltimoresta itäsuomalaiseen pikkukaupunkiin vuonna 1975. Ylivertainen koripalloilija on paikkakunnan ensimmäinen musta ihminen ja hänestä tulee ihailtu julkisuuden henkilö, mikä lietsoo myös kateutta, pelkoa ja muukalaisvihamielisyyttä. Tositapahtumista inspiroitunut tarina kertoo kulttuurien kohtaamisesta kylmässä pohjolassa ja se on huumorilla sävytetty kuvaus rasismista ja Eurooppa identiteetin muutoksista. Samalla elokuva kertoo elämänpolkua muuttavasta ja rasismin selättävästä ystävyydestä ja rakkaudesta.

REVONTULEN POJAT

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Petteri Saario
Tuottajat Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola
Citizen Jane Productions Oy
Lastenelokuva
Ennakkovalmistelutuki 5 000 €

Lapsille suunnattu dokumenttielokuva kolmen saamelaispojan Mihkkun, Niilaksen ja Áilun vuodesta Euroopan katolla, henkeäsalpaavan kauniissa Ylä-Lapissa.

POLKUJA

Käsikirjoittaja Minna Keso
Ohjaajat Minna ja Lasse Keso
Tuottaja Lasse Keso
Gateway Films Oy
TV-dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 8 000 €

Dokumentti (57’) kertoo syrjäytyneistä naisista – heidän elämästään ja yrityksistään päästä takaisin jaloilleen osin heidän itsensä kuvaamana ja kertomana. Naiset on valittu keravalaisen Hannu ja Kerttu ry:n Polku-organisaation asiakkaiden joukosta.

KILJUSET

Käsikirjoittajat Jenny Dahlström ja John Lundsten
Ohjaaja Reetta Huhtanen
Tuottajat Melli Maikkula, John Lundsten; Teea Hyytiä
Tack Films Oy
Lasten elokuva
Ennakkovalmistelutuki 5 000 €

Kiljuset! on Jalmari Finnen kirjoittamiiin rakastettuihin klassikkokirjoihin perustuva raikas ja nykyaikainen lastenelokuva mekkaloivasta mutta hyväsydämisestä perheestä, joka pitää yhtä vaikka mitä tapahtuisi.(80’)

POIKKEUSTILA

Ohjaajakollektiivi
Tuottajat Anu Kuivalainen ja Saara Helena Rawat
Bonsai Films Oy
TV-dokumenttisarja ja elokuva
Ennakkovalmistelutuki 5 000 €

Sarja ohjaajakollektiivin lyhytelokuvia (12 x 3-10 min) ja niistä koostettu pitkä dokumentaarinen episodielokuva (75’) siitä, miten korona-epidemia ja poikkeustila näkyvät Suomessa. Me joudumme nyt pysähtymään ja muuttamaan toimintaamme. On aika ajatella toisin.

BUSSI 97

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Aleksi Delokouras
Tuottajat Julia Elomäki ja Miia Haavisto
Tekel Productions Oy
Elokuva
Ennakkovalmistelutuki 3 000 €

Bussi 97 kertoo kaveriporukasta ja ystävyydestä. Sen tarinaa kuljetetaan keskushenkilöiden kautta. Niitä ovat suomalainen EEMELI, joka haluaisi suomiräppäriksi, somalialainen EBIN, joka jättää koulun kesken ja haluaa bussikuskiksi ja PETTERI, ex-jalkapalloilija ja kipulääkkeistä riippuvainen liikunnanopettaja. Kaveriporukan Titiuu, Mahdi, Amir ja Michael haluaisivat vain chillata. He pärjäävät niinkin ihan hyvin.

KUNINKAAN KAUPUNGISSA

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Katariina Lillqvist
Elokuva osuuskunta Cagliostro
Lasten animaatiosarja
Ennakkovalmistelu- ja tuotantotuki 5 000 €

Kuusiosainen animaatiosarja romaniperheen muutosta Ruotsiin 70-luvun alussa.

SOKEA MIES, JOKA EI HALUNNUT NÄHDÄ TITANICIA

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Teemu Nikki
Tuottaja Jani Pösö
It’s Alive Films Oy
Elokuva
Tuotantotuki 10 000 €

Kaikki tarvitsevat rakkautta. Rakkautta kaipaa myös Jaakko, joka on sidottu pyörätuoliinsa. Jaakon rakkauden kohde on Sirpa. He eivät ole koskaan tavanneet kasvokkain, mutta puhuvat puhelimessa päivittäin. Myös Sirpalla on ongelmia terveytensä kanssa. Kun Jaakko kuulee Sirpan terveyteen liittyviä kohtalokkaita uutisia, päättää hän lähteä tapaamaan Sirpaa toiseen kaupunkiin.

MY SEILOR MY LOVE

käsikirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson
Ohjaaja Kalus Härö
Tuottaja Kaarle Aho
Making Movie Oy
Elokuva
Tuotantotuki 10 000 €

Elokuva vanhasta merikapteenista, hänen tyttärestään ja merikapteenin suuresta rakkaudesta. My Sailor, My Love kertoo eläkeläismiehen ja -naisen viimeisestä rakkaudesta, jota miehen keski-ikäinen tytär ei pysty hyväksymään. Isän uusi rakkaussuhde herättää hänessä vanhat traumat ja kompleksit. Se tuo pintaan sen, mistä hän on aina kokenut jääneensä paitsi.

PILVET

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Tuija Halttunen
Tuottajat Pasi Hakkio ja Niina Virtanen
Wacky Tie films Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 8 000 €

Elokuva ilmastotutkimuksen ja rahan etiikasta, siitä miltä maailma näyttää suomalaisesta tieteentekijästä lähes faustilaisen kysymyksen edessä.

ERITYISET

Käsikirjoittaja Hannu Kontturi
Ohjaaja Lenka Hellstedt
Tuottaja Ella Piesala
Aito Media Oy
Lastenohjelmasarja
Tuotantotuki 12 000 €

Komediallinen lastensarja kertoo kuvitteellisen kaupungin alakoulussa toimivasta, 6-luokkalaisille erityislapsille suunnatusta pienluokasta. Nämä kuusi lasta tunnetaan muilla luokilla häirikköinä, kiusattuina tai muuten vain omituisina, mutta täällä joukkiosta muodostuu osiaan suurempi kokonaisuus, jossa ketään ei jätetä yksin.

VALONSIEPPAAJA

Käsikirjoittajat Charlotte Airas ja Kimmo Kohtamäki
Ohjaaja Charlotte Airas
Tuottaja Kaarle Aho
Making Movie Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 12 000 €

Lyhyt dokumenttielokuva (30’) valosta ja siitä kuinka valo siepataan ilman, että se karkaa. Lähtökohta on mysteeri. Lähdemme etsimään ilmiölle selitystä ja päädymme ratkaisuun. Aloitamme Pakilan kirkon luonnonvalosta. Miten kirkkosalissa vallitseva ihmeellinen valo on luotu? Kolme arkkitehtia ja kuusi kirkkoa kertovat meille tarinan "olemattomasta aineesta", joka luo meille kokemuksen hämärästä ja kirkkaudesta, väreistä, tilasta ja muodoista; kaikki asioita, jotka ovat samanaikaisesti sekä todellisia että illuusioita.

HOPE AROUND THE WORLD

Työryhmä Pekka Nyman ja Titta Tunkkari
Musiikkivideosarja
Tuotantotuki 10 000 €

Neljän gospelmusiikkivideon sarja, joka toteutetaan yhteistyössä neljän maan kanssa. Siinä jokaisesta osallistujamaasta etsitään lauluntekijöitä, jotka säveltävät ja sanoittavat teemaan sopivan laulun. Tämän laulun musiikilliseen toteuttamiseen osallistetaan muiden maiden muusikot.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä