2019

Katso minuun... -palkinto 2019 on myönnetty ohjaaja Petteri Saariolle dokumenttielokuvasta Vedenneito.

Palkinnon tuomarina toimi säätiön hallituksen jäsen Markku Jalava.

Palkinnon perustelut:

Vedenneito on kaunis kuvaus Saimaalta ja sen rannoilta. Eikä se ole vain kaunis luonnonkuvaus, vaan myös toiminnallinen elokuva, jossa kaksi nuorta retkeilee Saimaalla ja tutustuu sen rantoihin, kasveihin ja eläimiin. Norppa on heidän mielenkiintonsa kohteena.

Vedenneito on ajankohtainen puheenvuoro ilmasto- ja ympäristökeskusteluun. Se ei uhkaa eikä pelottele, vaan lähestyy aihetta myönteisen kautta. Elokuva kertoo, miksi meidän kannattaa puolustaa luontoa ja ympäristöämme. Se kannustaa lähtemään luontoon ja nauttimaan siitä.

Vedenneito ei esitä vaatimuksia, vaan kuvaa, mitä hyvää luonto meille antaa. Näin se ei ole luomassa ilmastoahdistusta, vaan päinvastoin sitä lieventämässä. Luonto on vielä meidän, siitä tulee nauttia ja pitää huolta.

Elokuvan kohteena ovat erityisesti lapset ja nuoret, jotka voivat luontevasti samaistua elokuvan kertojina oleviin sympaattisiin päähenkilöihin Emikaan ja Anttiin. Siinä on myös huumoria ja se ottaa kantaa erilaisuuteen.

Käsikirjoitus on monipuolinen ja kuvaus erinomaista. Musiikki johdattaa kerrontaa eteenpäin. Ohjaus ja leikkaus takaavat, että katsoja ei pitkästy. Luonto tarjoaa paljon yllätyksiä.

 

Katso elokuvan traileri tästä linkistä

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä