2019 kevät

TUKIPÄÄTÖKSET 1 / 2019

Hakemuksia saapui 72 kappaletta, yhteismäärältään 748 766 euroa. Tukea myönnettiin 12 hankkeeseen yhteensä 108 000 euroa.

POLKUJA

käsikirjoittaja Minna Keso
TV-dokumentti
Käsikirjoitustuki 2 000 €

Syrjäytyminen on tämän ajan vakavimpia ongelmia. Kyseessä ei ole vain yksilön ongelma vaan koko yhteiskunnan ongelma. Syrjäytyminen on myös eettinen ongelma. Dokumentti seuraa, miten Polku ry. ponnistelee – joskus varsin vähäisin toivein ja resurssein – syrjäytyneiden ihmisten puolesta tavoitteenaan palauttaa ihmiset osaksi yhteiskuntaa.

OLIPA KERRAN LEIJONA

käsikirjoittaja ja ohjaaja Iiris Härmä
tuottaja Visa Koiso-Kanttila
Guerilla-Films Oy
TV-dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 4 000 €

Elokuva kertoo yksilötarinoiden kautta ihmisen ja luonnon suhteen hauraudesta. Tapahtumapaikkana on ihmiskunnan kehto, maantieteellisesti uniikki alue Pohjois-Keniassa, Turkana-järven rannalla, joka on tunnettu merkittävistä paleontologisista löydöksistä.

OODI VALOLLE

Käsikirjoittajat Charlotte Airas ja Kimmo Kohtamäki
Ohjaaja Charlotta Airas
Tuottaja Kaarle Aho
Making Movies Oy
TV-dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 6 000 €

Elokuva kertoo valosta ja sen merkityksestä rakennuksille, mutta ennen kaikkea ihmisille, eli rakennusten käyttäjille. Elokuvan kokija ja kertoja on sokeutuva arkkitehti Juha Leiviskä, joka on suunnitellut useita kirkkoja. Kirkot, niiden arkkitehtuuri ja niissä heijastuva valo tulevat olemaan suuressa roolissa elokuvassa.

SUPER B

käsikirjoittaja ja ohjaaja Mia Halme
tuottaja Marianne Mäkelä
napafilms Oy
TV-dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 7 000 €

800 suomalaisturistia matkustaa keskelle pientä länsiafrikkalaista kylää osallistuakseen tutkimukseen, joka saattaa pelastaa maailman superbakteerilta. Kylän keskelle rakennetussa avaruusalusmaisessa tutkimuskeskuksessa työskentelevät tieteilijät Anu ja Heli, jotka joutuvat keskelle kylän hierarkiaa ja dynamiikkaa. Dokumenttielokuva auttamisesta ja sen problematiikasta.

PILVET

ohjaaja Tuija Halttunen
tuottajat Niina Virtanen ja Pasi Hakkio
Wacky Tie Films Oy
TV-dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 6 000 €

Kansainvälisesti toteutettava dokumenttielokuva sateentekijöistä ja ilmastonmuokkauksesta

THE OASIS OF NOW

käsikirjoittajat Hamy Ramezan, Antti Rautava
ohjaaja Hamy Ramezan
tuottajat Jussi Rantamäki ja Emilia Haukka
Elokuvayhtiö Aamu Oy
Pitkä elokuva
Tuotantotuki 10 000 €

Mehdipourin perheen turvapaikkahakemus Suomeen on hylätty. Positiivisen elämänasenteensa ajamina Mehdipourit valittavat päätöksestä ja katselevat tulevaisuuteen pystypäin. Viattomuuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin Mehdipour (13) valmistautuu hyvästelemään lapsuutensa ja löytämään oman äänensä, hänen tapansa tervehtiä maailmaa.

KAIPAUS

käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja Mina Laamo
Koko Productions Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 10 000 €

Dokumentaarinen elokuva ajasta, jolloin elämämme etsii uutta muotoa. Matkalle ei voi lähteä ilman hyvästejä, eikä matka ole koskaan täysin matkalaisen vallassa. Elokuvan lyhyistä poeettisista filmille kuvatuista episodeista kasvaa yksi suuri tarina elämän rajallisuuden hyväksymisestä, sekä ihmisen tarpeesta ylläpitää yhteyttä toiseen ihmiseen, silloinkin kun se on mahdotonta. Elokuva rakkaudesta, surusta, kaipauksesta ja luopumisesta, – kaikesta siitä, mistä elämässä on kyse.

EN AV OSS

ohjaaja Kyösti Linna
tuottaja Jukka Rajala-Granstubb
Malakta Films Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 7 000 €

Jääkiekko ja Vaasan Sport ovat elämän tärkeimmät asiat kiekkofani “Mollanille”, kunnes elämä tuo eteen vielä kovemman ottelun. Vaimon ja parhaan ystävän sairastuessa lähes yhtä aikaisesti syöpään hän huomaa, että elämä kuitenkin on jääkiekkoakin tärkeämpää ja matka kannattajajoukon johtajasta henkilökohtaiseksi avustajaksi alkaa. Tarina lojaaliudesta, tulevaisuuden uskosta, jääkiekkojoukkueesta ja sen kannattajista, sekä päätöksistä, joilla voittoja tehdään.

YHTEISÖJEN AIKA

käsikirjoittajat Aki-Ville Auvinen ja Niina Lehtovaara
ohjaaja Aki-Ville Auvinen
tuottaja Jousia Lappi
Sirius Media Oy ja North Arrow Films Oy ja
TV-dokumentti
tuotantotuki 11 000 €

Kansankirkkomme sisällä toimivat jumalanpalvelusyhteisöt ovat olleet viime vuosina kasvussa niin lukumääräisesti, kuin kävijämääräisestikin, vaikka kirkon sisällä puhutaan jäsenkriisistä. Dokumentissa seurataan kolmen ihmisen elämää jumalanpalvelusyhteisöissä. Mitä nämä yhteisöt merkitsevät heille ja miten ne ovat muuttaneet heidän elämäänsä ja heidän ympäristöään. Samalla pohditaan, mitä jumalanpalvelusyhteisöt antavat ja tarjoavat luterilaiselle kirkolle. Ovatko jumalanpalvelusyhteisöt kirkon tulevaisuus ja toivo vai ohimenevä muoti-ilmiö?

HAUDANKAIVAJA

käsikirjoittaja ja ohjaaja Khadar Ahmed
tuottaja Misha Jaari
Oy Bufo Ab
Elokuva
Tuotantotuki 10 000 €

Elokuva kertoo köyhästä somalialaisesta haudankaivajasta Guledista, jonka vaimo Nasran sairastuu vakavasti ja tarvitsee uuden munuaisen. Luovuttaja löytyy, mutta siitä joudutaan maksamaan korkeaa hintaa. Guledilla ja hänen pojallaan Mahadilla on kaksi viikkoa aikaa hankkia rahat.

EDEN

käsikirjoittaja ja ohjaaja Ulla Heikkilä
tuottaja Miia Haavisto
Tekele Productions Oy
Elokuva
Tuotantotuki 25 000 €

Rippileirille sijoittuva nuortenelokuva yksilöstä, ryhmästä ja ulkopuolisuuden tunteesta. Rippileiriviikkoa seurataan neljänleiriläisen silmin: Kasvattajia edustavat elokuvassa kristinusko ja kirkko. Elokuvan b-juoni seuraa leirin pappeja Tiinaa ja Juhania, jotka näkevät kasvatustehtävänsä hyvin eri tavoin.

ASSIMINATION / UNOHDETTU KANSA

käsikirjoittaja ja ohjaaja: Suvi Wesy
tuottaja Janne Niskala
Vaski Filmi Oy
TV-dokumentti
tuotantotuki 10 000 €

Dokumenttielokuva, jossa saamelaiset taistelevat olemassaolonsa puolesta Suomen valtiossa. Elokuvassa tutustutaan Suomen valtion harjoittamaan saamelaispolitiikkaan ja saamen kansan nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen. ”Unohdettu kansa” on eräänlainen pamfletti ja hätähuuto EU:n ainoan alkuperäiskansan tulevaisuuden puolesta – saamelaisten omalla suulla. Tarina on universaali, sillä monet alkuperäiskansat käyvät samankaltaista taistelua ympäri maailmaa.

 

 

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä