2018

Kirkon Mediasäätiön palkinto Tampereen elokuvajuhlilla 2018 on myönnetty ohjaaja Virpi Suutarille elokuvasta Yrittäjä. Palkinto jaettiin Tampereella 11.3.2018.

Toista kertaa jaetun palkinnon saajan valitsi tiedottaja ja kehittämistyön asiantuntija Eva Wäljas.

 

 

TUOMARI EVA WÄLJAKSEN PERUSTELUT PALKITTAVASTA ELOKUVASTA:

Usko, toivo ja rakkaus. Siinä kolme näkökulmaa, joiden läpi olen Kirkon mediasäätiön tuomarina katsonut kilpailun elokuvia. Kirkon Mediasäätiön palkintoperusteissa elokuvalta edellytetään kristillisten arvojen esiintuomista: lähimmäisenrakkautta, kristillistä toivoa ja vastuuta niin lähimmäisistä kuin ympäristöstäkin.

Tehtävä on ollut innostava ja haastava: useampikin kilpailun elokuvista nostaa näitä teemoja esiin. Silti yksi elokuva onnistuu sisällyttämään nämä kaikki.

Elokuva on kuvaus kahtiajakautuneesta Suomesta mutta itselleni se on ennen kaikkea kuvaus ihmisestä, joka on pohjimmiltaan samanlainen Honkajoelta Helsinkiin: jokaisella meistä on tarve uskoa, toivoa ja rakastaa sekä tulla rakastetuiksi. Elämä on sarja myötä- ja vastoinkäymisiä ja molemmissa on onnellista, jos rinnalla on joku jakamassa ne.

Erityisen arvokkaana pidän elokuvan hienovaraista ja arvostavaa tapaa käsitellä uskoa. Usko näyttäytyy yksilön ja perheen voimavarana, lähimmäisenrakkautena ja arjen valintoina, armona ja anteeksiantona, luottamuksena ja toivona silloinkin kun usko on koetuksella. Uskoa ei eristetä erilliseksi saarekkeeksi vaan se on osa elämää, ihan niin kuin päähenkilöiden työkin.

Elokuva on korkealaatuinen ja hyvin tehty. Erityinen ansio on ohjaajan arvokas kyky katsoa kohdettaan lempeän myötätuntoisesti.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä