2017

Kirkon mediasäätiön palkinto Tampereen elokuvajuhlilla 2017 on myönnetty ohjaaja Elina Hirvoselle elokuvasta Kiehumispiste. Palkinnon tuomarina toimi dokumenttiohjaaja Jean Bitar. Hänen ervionsa elokuvasta:

"Tänä vuonna kotimaisessa kilpailussa oli paljon hyviä elokuvia. Sekä pitkiä että lyhyitä. Näin ollen tuomarin tehtävä ei ollut helppo.

Kirkon mediasäätiön palkintoperusteissa todetaan palkittavasta elokuvasta mm. miten siinä käsitellään kristillistä vastuuta nyky-yhteiskunnassa, miten otetaan huomioon lähimmäisen rakkaus, kristillinen toivo, ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioitus, syrjityssä asemassa ja painostuksen kohteena olevat ihmiset, oikeudenmukaisuuteen, yhteisvastuullisuuteen, rauhaan ja sovintoon pyrkiminen.

Itse koin, että viime aikoina on ollut erittäin paljon erilaisia ohjelmia, jotka käsittelevät pakolaisuutta ja maahanmuuttajia. Jopa niin paljon, että ajattelin, että valintani kohdistuu johonkin muuhun aiheeseen. Mutta, kun näin elokuvan, joka tasapuolisesti käsittelee suomalaista todellisuutta ja sen haavoja, ja jossa on annettu tilaa eri näkökannoille, koin, että sellainen puheenvuoro on tärkeä. Sen ajankohtaisuutta ei voi korostaa liikaa, ajatellen vaikka kuluneen viikonlopun tapahtumia.

Olen itse maahanmuuttaja, joka on asunut Suomessa yli kolmekymmentä vuotta ja siten mielestäni pystyn tarkastelemaan tätä kysymystä sekä maahanmuuttajana että suomalaisena. Siksi näen että tällaisia puheenvuoroja tarvitaan, puheenvuoroja joissa ihmiset puhuvat toisilleen toisiaan kunnioittaen. Kaksi miestä saunassa ilman naamioita, ilman erilaisia tunnuksia, toisiaan kuunnellen ja toisiaan kunnioittaen, se on kuva sellaisesta Suomesta, jonka haluaisin voimistuvan. Ohjelma on rehellinen, hyvin tehty ja taiteellisesti korkeatasoinen ja siten täyttää palkinnon saamisen edellytykset.

Näillä perusteilla Tampereen elokuvajuhlilla vuonna 2017 ensimmäistä kertaa jaettava Kirkon mediasäätiön palkinto myönnetään elokuvan KIEHUMISPISTE ohjaajalle: ELINA HIRVOSELLE."

Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvanpaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Se on tarkoitettu johdannoksi ja keskustelun herättäjäksi ja katsottavaksi yhdessä kaikkialla siellä missä ihmiset kohtaavat.

 

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä