2015

Tuomarin, Kirsi Tykkyläisen perustelut palkittavasta elokuvasta:

”Oli antoisaa saada katsoa 34. Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin Kotimaisen kilpailun elokuvat. Hauskoja, rankkoja, jänniä, suloisia, tärkeitä teoksia!

Kirkon Mediasäätiön Katso minuun… -palkinnon annan ohjaajille Jenni Kangasniemi ja Aino Suni elokuvasta IF I RULED. Se on kaunis ja harmoninen elokuva joka kehottaa: Katso minuun, kuule minua ja näin toteuttaa palkinnon teemaa yksinkertaisella mutta vaikuttavalla tavalla.  IF I RULED on koskettava, puhutteleva ja vahva vetoomus nuorilta aikuisille.”

Elokuvan tausta:

Lyhytelokuva If I ruled on syntynyt Aino Sunin ja Jenni Kangasniemen pääkaupunkiseudulla järjestämän nuorten työpajan lopputuotoksena. Kuusi teinityttöä avautuu asioista, jotka heidän arjessaan harmittavat. He kertovat toiveistaan ja siitä, millaisiksi he haluaisivat tilanteensa muuttaa, jos saisivat itse päättää. Nuoret itse ovat osallistuneet myös elokuvan käsikirjoittamiseen. Elokuva yhdistelee dokumenttia ja fiktiota. Nuoret kertovat ensin ongelmasta. Teemat vaihtelevat koulukiusaamisesta rakkaushuoliin. Lopuksi kerrotaan ja joissakin tarinoissa draamallisesti esitetään, millä tavalla he muuttaisivat tilannetta, jos heille vain annettaisiin valta vaikuttaa asioihin.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä