2012 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 58, kokonaissummaltaan 1.071.770 euroa ja tukea myönnettiin 13 hankkeelle yhteensä 234.000 euroa.

MYÖNNETYT TUET:

KUUKAUSI IHMISENÄ
Käsikirjoittajat Melli Maikkula ja Marika Makaroff
Ohjaaja Teemu Nikki
Vastaavat tuottajat Maria Makaroff ja Ella Piesala
FremantleMedia Finland Oy
Pitkä elokuva
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 4.000 €

Draamakomedia, tarina yhden kerrostalon ihmisten elämästä sekä epätyypillisestä enkelistä, joka asettuu kuukaudeksi ennen joulua asumaan taloon. Talon asukkaiden elämät ovat tragikoomisessa syöksykierteessä ja hetken näyttää siltä, että enkeli onnistuu vain pahentamaan ihmisten tilanteita. Monien mutkien kautta enkeli kuitenkin sysää ihmiset kohti muutosta, kohti toivoa ja valoa ja dominoefektin tavoin ihmiset muuttuessaan vahvistavat tiedostamattaan myös toisiaan kohti muutosta.

PERHOSEN KOHTALO
Ohjaaja ja tuottaja Jean Bitar
Bitar Films Oy
Tv-dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 4.000 €

Dokumentin aiheena ovat itsemurhat. Siinä seurataan yhden yksihuoltajaäidin, Mimosan sopeutumista 21-vuotiaan tyttärensä kuolemaan. Tytär eli kuolemanpelossa ja pyysi apua, mutta ei saanut sitä silloin, kun hän olisi sitä kipeimmin kaivannut. Tyttären menetys aiheuttaa äidille dramaattisia seurauksia, muta elämä alkaa vähitellen voittaa.

TOMMYS SUPERSOFFA
Ohjaaja Monica Vikström-Jokela
Tuottaja Hanna Hemilä
Handle Productions Oy
Tv-lastensarja
Tuotantotuki 35.000 €

Lapsille (3-13v) suunnattu 24-osainen draamakomediasarja (á 12’) kertoo siitä, kuinka lapsena rakastat ehdoitta perhettäsi. Siinä käsitellään lasten vahvaa sitoutumista perheenjäsenten puolesta ja pyrkimystä pitää perhe koossa. Sarja kertoo myös niistä hullunkurisista tilanteista, joihin päädytään kun 9-vuotias Tommy ja 6-vuotiasa Alma panevat kaiken kekseliäisyytensä peliin ratkaistakseen perheensä pulmat.

VIISI NAISTA ITÄ-HELSINGISTÄ
Käsikirjoittaja ja ohjaaja Mikko Piela
Tuottajat Mika ja Niko Ritalahti
Silva Mysterium Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 13.000 €

Köyhyys ja syrjäytyneisyys hallitseva monella tapaa yhteiskunnallista keskustelua juuri nyt eikä se ole häviämässä minnekään. Dokumentin (50’) keskiössä on viisi kolmannen sektorin toimijaa, jotka auttavat hädässä olevia ihmisiä ilman byrokratiaa. Tarkoitus on osoittaa, että on olemassa näkymättömiä, pyyteettömiä ihmisiä, jotka auttavat siellä missä on hätä. Elokuvassa näytetään niitä ihmisiä, joita turvaverkkojen ohi pudonnut yksilö kohtaa. Siinä ei näytetä syrjäytyneitä vaan auttajia.

KOULU KUNTOON
Tuottaja Marko Kulmala
Insano Productions Oy
TV-dokumenttisarja
Tuotantotuki 40.000 €

Sarjassa paneudutaan konkreettisesti asioihin, joilla pyritään vaikuttamaan lasten ja nuorten kasvuympäristöön ja siten myös arjen turvallisuuteen. Lähtökohtana on Helsingin Jakomäen koulussa toteutettu ns. Jakomäen malli, jossa kouluympäristöä laitettiin talkoilla kuntoon, koulun järjestystä ja toimintaa parannettiin yhteistyöllä ja jonka vaikutukset ovat heijastuneet myös koko ympäristöön. Tätä mallia lähdetään nyt viemään muihin kouluihin ja dokumenttisarjassa seurataan miten siinä onnistutaan.

MUN PERHE
Ohjaaja Anna Korhonen
Tuottajat Outi Rousu ja Jouko Aaltonen
Pystymetsä Oy ja Illume Oy
TV-dokumenttisarja ja oheismateriaalit
Tuotantotuki 10.000 €

Monimediallisen viiden dokumenttielokuvan hanke (25’) ja niihin liittyvät oheismateriaalit verkkosivustolla osana Perhe-hanketta. Perheyhteisöt Suomessa ovat voimakkaassa muutoksessa ja erilaiset perhemuodot ovat lisääntyneet. Lapsi on kuitenkin aina lapsi, huolimatta perheyhteisöstä. Lapselle on tärkeää kuulua perheeseen, arjen yhteisöihin ja kiintyä häntä lähellä oleviin aikuisin ja vertaisiin kavereihin.  Dokumenteissa kuvataan, millaisissa perheissä lapset kasvavat Suomessa: Yhteishuoltajuusperhe, sijaisperhe, köyhä perhe, maahanmuuttajaperhe ja ydinperhe.

PRIOR TO FAREWELL (HYVÄSTI AFRIKKA)
Ohjaaja Iiris Härmä
Tuottaja Visa Koiso-Kanttila
Guerilla Films Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 8.000 €

Ugandassa ja Suomessa kuvattavassa dokumentissa kerrotaan tasa-arvon etsimistä Afrikassa sekä maailman suurinta haastetta – väestöräjähdyksen hillitsemistä. Dokumentin pääosassa on suomalainen kehitysyhteistyöntekijä Riitta Kujala ja hänen kollegansa Ugandassa. Dokumentissa seurataan mm. Ugandan uskonnollisille johtajille järjesteltävää seksuaalivalistus-koulutusta. Työn uhkana on viranomaisille tehty valheellinen ilmianto. Korruptio ja kiristys ovat arkipäivää.

FATIMA
Ohjaaja Naima Mohamud
Tuottaja Markku Tuurna
Filmimaa Oy
Lasten tv-lyhytelokuva
Tuotantotuki 10.000 €

Fatima on komediallinen lastenelokuva (20’) tyttöjen ystävyydestä ja avioerosta lapsen näkökulmasta. Fatima kuulee vanhempiensa yöllisen keskustelun ja luulee heidän olevan eroamassa. Hän reagoi lasten tavalla: kapinoimalla ja vetäytymällä kuoreensa, mutta onneksi on olemassa paras ystävä Milla. Tytöille tulee yhteinen tärkeä tehtävä: saada Fatiman vanhemmat taas rakastumaan toisiinsa ja pidettyä perhe kasassa. Tarina ystävyydestä, elämänilosta ja neuvokkuudesta.

DAGMAMMAN
Ohjaaja Klaus Härö
Tuottaja Rimbo Salomaa
Kinotar Oy
Tv-elokuva
Tuotantotuki 30.000 €

Elokuva on kertomus perhepäivähoitajasta Mallasta ja hänen miehestään hotelliravintolayrittäjästä, jotka asuvat työn takia erillään. Vaikka Malla uskottelee tilanteen olevan aivan hyvin, uuden hoitolapsen myötä Mallan silmät avautuvat näkemään oman yksinäisyytensä ja kysymään, kuinka he ovat ajautuneet erilleen. Miksi yhteinen elämä muuttui kaukaiseksi haaveksi, entä kuinka löytää takaisin? Miten elämän unelmat voivat muuttua täydelliseksi vastakohdaksi?

KRISTUKSEN MORSIAN
Käsikirjoittaja Heini Junkkaala
Ohjaaja Kari Paljakka
Tuottaja Liisa Akimoff
Production House Oy Finland
Tv-elokuva
Tuotantotuki 15.000 €

Näytelmän pohjalta sovitettava elokuvaversio, joka kertoo identiteetistä ja fundamentalismista ja jonka raamina on muuttuva yhteiskunta. Marion on menossa naimisiin naisystävänsä kanssa, mutta päätyy ”eheytymään” fundamentalistiseen lahkoon. Marionin äiti on yksi ensimmäisistä naispapeista ja suvaitsevainen tasa-arvotaistelija.

ONNELI JA ANNELI
Ohjaaja Saara Cantell
Tuottaja Teea Hyytiä
Zodiak Finland Oy
TV-lastenelokuva ja -sarja
Tuotantotuki 25.000 €

Marjatta Kurenniemen romaaneihin perustuva lastenelokuva (+sarja) kertoo kahdesta pienestä ekaluokkalaisesta tytöstä, jotka elävät sadunomaista ja jännittävää elämää talossa, joka on räätälöity juuri kahdelle pienelle tytölle, kokonainen oma maailma, johon kuluvat erikoiset naapurit ja heidän mukanaan tuomat seikkailut.

TUMMAN VEDEN PÄÄLLÄ
Ohjaaja Peter Franzen
Tuottajat Jukka Helle ja Markus Selin
Solar Films Oy
Pitkä elokuva
Tuotantotuki 25.000 €

Peter Franzenin omaan romaaniin perustuva elokuva kertoo pienen pojan kasvutarinan ja kuinka lapsuuden idylli särkyy. Pikku-Pete elää turvallista elämää, ruokailua, leikkejä, ulkoilua, kaikki tuntuu idylliseltä. Vähitellen keittiöstä alkaa kuulua öisin ääniä, riitaa ja itkua. Isä katoaa, äiti vie lapset isovanhempien luokse. Lapsi luottaa vailla vaihtoehtoja vanhempiinsa, ihailee heidän osaamistaan, on täynnä toivoa ja uskoa tulevaan. Mutta mitä tapahtuu lapselle, kun tämä kuva särkyy ja arjessa leijuva uhka muuttuu jokapäiväiseksi?

MEDIAKASVATUKSEN LAHJOITUSPROFESSUURI
Tampereen yliopisto
Koulutushanke
Projektituki 15.000 €

Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden yksikön sekä Viestinnän, median ja teatterin yksikön yhteinen hanke viisivuotisen mediakasvatuksen lahjoitusprofessuurin rahoittamiseksi  ja mediakasvatuksen vakinaistamiseksi yliopistossa. 4. vuoden tuki.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä