2009

Kirkon mediasäätiön ensimmäinen Katso minuun... -palkinto

Tuomarin, dokumenttiohjaaja Jean Bitarin perustelut palkittavasta elokuvasta:

 

"Festivaalin taso osoittautui korkealaatuiseksi. KIELETTY HEDELMÄ on hieno elokuva. Siinä on poikkeuksellisen mielenkiintoinen, mukaansatempaava ja onnistunut ohjaus. Elokuva oli sekä kaunis ja koskettava että hauska ja järkyttävä. Siinä on niin emotionaalisia kuin yhteiskunnallisia ulottuvuuksia.

Näiden lisäksi elokuvassa käsitellään myös uskontoa perheiden ja nuorten arkipäivään kuuluvana luonnollisena asiana, siihen liittyvine tunteineen ja tapoineen. Elokuvata heijastuu myös vahva yhteisöllisyyden ja yhteenkuulumisen sekä toisista välittämisen teema. Siten elokuvassa osaltaan toteutuu Kirkon mediasäätiön palkinnon otsikon pyyntö  ”Katso minuun…

Elokuva on osoitus nuoren ohjaajan DOME KARUKOSKEN hallitusta ja monella tasolla mahtavasta suorituksesta. Nuoret näyttelijät tekevät erinomaista työtä. Kaikki tämä antaa rohkeutta ja toivoa sekä uutta verta suomalaiselle elokuvanalan tulevaisuudelle.

Näillä perusteilla Oulun lasten- ja nuorten elokuvien festivaalilla vuonna 2009 jaettava Kirkon mediasäätiön palkinto Katso minuun… myönnetään elokuvan KIELLETTY HEDELMÄ ohjaajalle DOME KARUKOSKELLE."

 

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä