Tukipäätökset 2 / 2022

Hakemuksia saapui 75 kappaletta, yhteismäärältään 488 734 euroa. Tukea myönnettiin 17 hankkeeseen yhteensä 86 500 euro.

 .

SUOJELEN SINUA KAIKELTA

Käsikirjoittaja Elina Oikari

Lyhytelokuva

Käsikirjoitustuki 1 500€

Suojelen sinua kaikelta -lyhytelokuvassa tuodaan esille kahden lähiössä töissä käyvän ja siellä kasvaneen nuoren ihmisen arkisen, mutta heidän elämässään käänteentekevän illan. Lyhytelokuva pohtii erityisesti aikaa, sen rajallisuutta ja parisuhdetta ajan myötä alati muuttuvana entiteettinä. Elokuvan nuoret ovat tuiki tavallisia suomalaisia 2020-luvulla joilla molemmilla on juuria muissa maissa.

 

TAIVASIKÄVÄ -TOMMY HELLSTEN

Käsikirjoittaja Ilari Laine

Final Cut Productions Oy

Dokumentti

Käsikirjoitustuki 1 500€

Tommy Hellstenin kasvumatka syvän merkityksen ja mystiikan kaipuun sekä kärsimyksen kautta kohti tietoisuutta. Dokumentti käy läpi ihmisyyttä ihmetellen häpeää, rakkautta, pelkoa ja riippuvuutta. Näiden samaistuttavien teemojen ja tositarinoiden kautta katsojalle tarjoutuu paikka päästä tutkimaan syvemmin myös itseään.

 

HUONEET- HELSINGIN KODITTOMUUDEN MILJÖITÄ

Käsikirjoittaja Antti Lempiäinen

Dokumentti

Käsikirjoitustuki 2 000€

Huoneet-Helsingin kodittomuuden miljöitä -on dokumentaarinen elokuva, jossa katsotaan massoille tavallisesti näkymättömiksi jääviä̈ kaupungin epäpaikkoja niiden rajapintamaisten luonteenpiirteiden kautta. Nämä̈ urbaanin ja luonnonvaraisen maiseman kytköskohdat piirretään esiin sekä ”an sich”, että niitä asuttaneen ja toisinaan edelleen asuttavan Jannen (44) läsnäolon kautta.

 

KVINNOR UNDER TIDIG KRISTENHET

Käsikirjoittaja Marina Motaleff-Kelly

Radio-ohjelma

Käsikirjoitustuki 1 500€

Tre manus on kvinnor i tidig kristendom för radions andaktsprogram:  1.Heliga Marina/Marinus historia- hon som övervann  djävulen. 2. Kvinnors liv i tro- trots allt! Deras kamp och påhittighet!  3. Hildegard von Bingens på kvinnlighet, sexualitet och andlighet, hon som gav en värdighet för kvinnan som könsvarelse.

 

KAPPALE KAUNEINTA SUOMEA

Mouka Filmi Oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

Kappale kauneinta Suomea -dokumenttielokuva avaa potretinomaisen näkymän isän ja pojan väliseen suhteeseen, jossa pieni koti on kaiken keskipiste. Koti, jossa korjataan mopoa siinä missä pestään hampaatkin. Tarinassa lähimmäisen kaipuun

tarve vaihtelee, mutta pienenä ja arkisenakin se asettaa henkilöt draamalliseen tilanteeseen. Elokuva jatkaa Temmeksellä asuvan Tero Pihkakosken ja hänen poikansa Henryn elämän seuraamista. Edellisen kerran heidän yhteistä taivaltaan nähtiin elokuvassani Kansakunnan olohuone. Kyseisessä elokuvassa Henry syntyi ja heidän taipaleensa alkoi. Nyt tuosta ajasta on kulunut 15 vuotta. Asiat ovat muuttuneet monella tapaa radikaalisti, sillä Henryn vanhemmat ovat eronneet ja monien vaiheiden jälkeen Terosta on tullut Henryn yksinhuoltaja.

 

PASTORI

TACK Films Oy

Televisio-ohjelma

Ennakkovalmistelutuki 5 000€

PASTORI kertoo nuoresta eteläpohjalaisesta naispapista Martasta, joka saa työpaikan helsinkiläisen ostoskeskuksen ”ostaripappina”. Martan mielikuvissa työ Helsingissä tulee olemaan harhateille joutuneiden suurkaupunkilaisten sielunhoidollisten tarpeiden tyydyttämistä, mutta todellisuus on kuitenkin jotain aivan muuta. Seurakunnan ultra-moderni ja ultra-kallis toimipiste kärsii pandemian jälkimainingeissa valtavasta kävijäkadosta ja syö seurakunnan varoja ennennäkemättömällä tahdilla.

 

NÄIN UNTA ETTÄ LAULOIN

Femkanten Media Oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

Näin unta että lauloin on dokumenttielokuva Cantores Minores poikakuorosta. Elokuva kertoo laulamisesta, poikien ja nuorten miesten kasvamisesta, ystävyydestä ja yhteisöllisyydestä sekä musiikin merkityksestä havainnoivan dokumenttielokuvan keinoin.

 

LES COMPAINS – KAVERIT – KOMPISARNA – XARITE YII

Empire Pictures Oy

Televisio-ohjelma

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

Kaverit-sarja kuvaa Orava-tytön ja Chakal-pojan videokeskusteluja ja viestittelyjä Suomen ja Senegalin välillä. Vuoden kirjeenvaihdon aikana heidän välilleen syntyy läheinen ja avoin suhde, ja haaveet mahdollisesta tapaamisesta kasvavat. Chacal suunnittelee lähtevänsä kalastusveneellä Eurooppaan, mutta onneksi suunnitelmat kariutuvat. Oravallakin on mielikuvitukselliset suunnitelmat Mummin matkalaukkuun piiloutumisesta, joista ei myöskään synny tulosta. Mutta heidän toiveensa päästä tapaamaan toisiaan syventävät heidän kirjeenvaihtoaan ja ruokkivat heidän rohkeuttaan uskaltaa ja unelmoida.

 

DO NO HARM

Kolmas Näytös Oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

Elokuva ukrainalaisesta lääkäristä, Oksanasta, joka asuu Suomessa. Kun sota syttyy Ukrainassa Oksana ei tiedä mitä hänen tulisi tehdä. Suomessa hän ei saa toimia lääkärinä, eikä voi oikeastaan auttaa yhtään ketään. Luonnollisesti Ukrainassa hänelle olisi enemmän kuin tarvetta.

 

TEHTÄISIIN VAARATTOMAKSI

Illume Oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 5 000€

Elokuva teemat ovat isoja. Tehtäisiin vaarattomaksi kertoo lasten oikeuksista, väkivallasta, kostosta ja vihasta, mutta myös anteeksiannosta ja kansallisesta sovinnosta. Elokuvassa on vahva yhteiskunnallinen elementti mutta myös laajempia ihmisarvoon, tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen liittyviä teemoja.

 

RÄJÄHDYSHERKKÄ

Tekele Productions

Nuortensarja

Tuotantotuki 6 000€

Nuortensarja seuraa Meriä, jota on koulukiusattu vuosia. Hänellä on vain yksi ystävä. Se on poikaystävänsä Dafo, jonka kanssa yhteys on olemassa internetin välityksellä. Dafo on Meriä vanhempi äärimmäisiä mielipiteiden kanssa viihtyvä hollantilaismies. Sarjan alussa Dafo ghostaa eli katkaisee yhteydenpidon ilman selityksiä Merin kanssa. Meri on saanut kiusaamisesta ja kaikesta tarpeekseen. Hän haluaa kostaa ja hänellä on siihen suunnitelma.

 

HYVÄÄ YÖTÄ DINOSAURUKSET

Spell factory Productions Oy

Lastenohjelma

Tuotantotuki 8 000€

Hyvää yötä dinosaurukset - on animaatiota ja dokumentaarista livekuvausta yhdistävä lastenohjelmasarja, joka koostuu kymmenestä neljän minuutin kestoisesta jaksosta. Tarinat improvisoidaan ja kuvataan todellisessa iltasatutilanteessa. Sadun keksivät ja kertovat isä ja poika.

 

ANNA

Silva Mysterium Oy

Televisio-ohjelma

Tuotantotuki 7 000€

Tarina alkaa nimettömässä keskisuomalaisessa kylässä. Anna vaeltaa pitkin kyläntietä, samaa tietä, jota hän on vaeltanut joka ikinen tiistai-iltapäivä niin kauan kuin muistaa. Anna tapaa ystävänsä, Omarin, kylän ainoassa baarissa. Ystävykset istuvat pelaamaan shakkia. Omar kutsuu Annaa Antiksi. Niin kutsuvat kaikki muutkin kyläläiset, sillä he eivät tiedä, että Anna on kaapissa oleva transnainen. Vain hänen iäkäs ja sairas äitinsä, Liisa, tietää Annan salaisuuden. Anna ja Liisa asuvat kaksin perheen maatilalla. Kotona, Anna pukeutuu naistenvaatteisiin, joissa hänellä on selvästi paljon mukavampi olla.

 

THE LAST CHAPTER

(ELÄMÄN SYKSY)

Icebreaker Productions

Dokumentti

Tuotantotuki 12 000€

Maahanmuuttajat eivät ole ikuisesti nuoria. Suomessa on jo 60 000 yli 55‐vuotiasta maahanmuuttajaa. Elokuvan pääteema on ristiriita, jonka keskellä maahanmuuttajat elävät. Kun ihminen on ollut yli puolet elämästään maahanmuuttaja, onko hän nyt ugandalainen, sudanilainen, ghanalainen vai suomalainen? Jos vanhuuden päivillään päättää muuttaa takaisin synnyinmaahansa, miten käy suhteelle omiin lapsiin ja lastenlapsiin? Jos taas jää Suomeen, on kaukana muista sukulaisistaan ja juuristaan. Mitä tahansa maahanmuuttaja valitsee, ratkaisulla on aina kääntöpuolensa.

 

”EI KOSKAAN YKSIN -NIE ALLEIN”

MPR Matila Röhr Productions Oy

Elokuva

Tuotantotuki 10 000€

”Ei koskaan yksin – Nie allein”  kertoo Suomeen tulleiden juutalaispakolaisten luovutuksesta Natsi-Saksaan vuonna 1942. Päähenkilö on hauras, mutta karismaattinen toisen polven Suomen juutalainen Abraham Stiller, jonka äidinkieli on jiddish mutta joka puhuu sujuvasti suomea, ruotsia ja saksaa.

 

LAPUA 1976

Blankface Oy

Elokuva

Tuotantotuki 8 000€

Vuonna 1976 räjähtänyt Lapuan patruunatehdas on yksi Suomen rauhanajan historian tuhoisimpia onnettomuuksia. Turmassa kuoli 40 ja loukkaantui 60 henkilöä. Onnettomuuden seurauksena 66 lasta menetti yhden tai molemmat vanhempansa ja 30 ihmistä jäi leskeksi. Lapuan paikkakunnalla onnettomuudesta vaiettiin tapahtuneen jälkeen sen aiheuttamien syvien henkisten haavojen vuoksi. 

Lapua 1976 –elokuva kertoo fiktiivisen tarinan ihmisistä, joita onnettomuus koskettaa. Elokuva on tarina vahvasta yhteisöstä, joka toiminnallaan estää vielä suuremman tuhon syntymisen. Tuhon, jossa uhrien luku olisi ollut mahdoton käsittää. Tarinassa kuljetaan tavallisten ihmisten mukana, heidän arjessaan Lapualla ja työssään patruunatehtaalla. Ennen kaikkea elokuva on tarina työyhteisöstä, joka oli valmis pelastamaan enemmän.

 

 DOCPOINT IMPACT 2023

DocPoint – elokuvatapahtumat ry

Vaikuttavuuskoulutustuki 3 000€

DocPoint IMPACT -tapahtumakokonaisuuden toteuttaa vuonna 2001 perustettu, voittoa tavoittelematon DocPoint-elokuvatapahtumat ry. Yhdistys järjestää vuosittain DocPoint – Helsingin dokumenttielokuva-festivaalin, joka on yksi merkittävimmistä Pohjois-Euroopan dokumenttielokuvafestivaaleista. 22. DocPoint järjestetään 30.1.-5.2.2023.  

Tukipäätökset 2 / 2021

Hakemuksia saapui 63 kappaletta, yhteismäärältään 514 300 euroa. Tukea myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 102 500 euroa. Lue lisää

Tukipäätökset 1 / 2021

Hakemuksia saapui 100 kappaletta, yhteismäärältään 771 308 euroa. Tukea myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 114 000 euroa. Lue lisää

Tukipäätökset 2 / 2020

Hakemuksia saapui 64 kappaletta, yhteismäärältään 511 900 euroa. Tukea myönnettiin 17 hankkeeseen yhteensä 101 000 euroa. Lue lisää

Tukipäätökset 1 / 2020

Hakemuksia saapui 79 kappaletta, yhteismäärältään 731 160 euroa. Tukea myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 109 500 euroa. Lue lisää

TUKIPÄÄTÖKSET 2 / 2019

Hakemuksia saapui 58 kappaletta, yhteismäärältään 426 422 euroa. Tukea myönnettiin 15 hankkeeseen yhteensä 71 000 euroa. Lue lisää

2019 kevät

Hakemuksia saapui 72 kappaletta, yhteismäärältään 748 766 euroa. Tukea myönnettiin 12 hankkeeseen yhteensä 108 000 euroa. Lue lisää

2018 syksy

Hakemuksia saapui 71 kappaletta, yhteismäärältään 820 457 euroa. Tukea myönnettiin 14 hankkeeseen yhteensä 101 000 euroa. Lue lisää

2018 kevät

Hakemuksia saapui 83 kappaletta, yhteismäärältään 860 975 euroa. Tukea myönnettiin 22 hankkeeseen yhteensä 127 000 euroa. Lue lisää

2017 Syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 62, kokonaissummaltaan 738 582 € euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 124.000 euroa. Lue lisää

2017 kevät

Hakemuksia saapui 92 kappaletta, yhteismäärältään 797 108 euroa. Tukea myönnettiin 17 hankkeeseen yhteensä 135 500 euroa Lue lisää

2016 syksy

Hakemuksia saapui 74 kappaletta, yhteismäärältään 797 211 euroa. Tukea myönnettiin 22 hankkeeseen yhteensä 145 000 euroa. Lue lisää

2016 kevät

Hakemuksia saapui ennätysmäärä 102 kappaletta, yhteismäärältään runsas miljoona euroa. Tukea myönnettiin 16 hankkeeseen yhteensä 164 500 euroa. Lue lisää

2015 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 71, kokonaissummaltaan 947.063 € euroa ja tukea myönnettiin 21 hankkeelle yhteensä 150.000 euroa. Lue lisää

2015 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 72, kokonaissummaltaan 925 938 € euroa ja tukea myönnettiin 18 hankkeelle yhteensä 160.000 euroa. Lue lisää

2014 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 62, kokonaissummaltaan 738 582 € euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 124.000 euroa. Lue lisää

2014 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 85, kokonaissummaltaan 1 027 298 € euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 125.800 euroa. Lue lisää

2013 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 71, kokonaissummaltaan 697.512 euroa ja tukea myönnettiin 16 hankkeelle yhteensä 135.000 euroa. Lue lisää

2013 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 82, kokonaissummaltaan 765.000 euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 93.000 euroa. Lue lisää

2012 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 58, kokonaissummaltaan 1.071.770 euroa ja tukea myönnettiin 13 hankkeelle yhteensä 234.000 euroa. Lue lisää

2012 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 56, kokonaissummaltaan 938.800 euroa ja tukea myönnettiin 12 hankkeelle yhteensä 198.300 euroa. Lue lisää

Postiosoite
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki

 

Tietosuojaseloste
kts. lisää tästä