Tukipäätökset 1 / 2022

Hakemuksia saapui 71 kappaletta, yhteismäärältään 684 396 euroa. Tukea myönnettiin 17 hankkeeseen yhteensä 111 500 euro.

 .

 

1.LES COPAINS -KAVERIT

Ohjaaja Antonia Ringbom

Animaatiosarja

Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 2 000€

Tarina kertoo suomalaisen Oravan ja Senegalilaisen Sakaalin kännykkävuoropuhelusta. He puhuvat keskenään tekstiviestien, kuvin ja videoin elämästään. Paljon yhtäläisyyksiä löytyy, samoin kuin yllättäviä eroja.

 

2.TERÄSMIES JA TÄMÄN TYTÄR

Käsikirjoitus Ville Asikainen

Dokumentti

Käsikirjoitustuki 1500 €

Teräsmies ja tämän tytär on dokumentaarinen elokuva terästyttö Sumista (14), joka sairastaa harvinaista Rettin oireyhtymää sekä hänen isästään. Elokuva on kertomus vanhemman sisäisen maailman musertumisesta oman lapsen vakavan sairauden tultua ilmi, mutta samalla se on myös lämmin tarina hetkessä elämisestä, periksiantamattomuudesta, toivosta sekä varsinkin urheilun elämään tuottamasta ilosta ja voimasta. Se on myös intiimi kuvaus suomalaisen miehen ajatuksista ja tunteista vanhemmuuden vaikeimpina ja synkimpinä hetkinä.

 

3.JOHDANTOKURSSI RAAMATTUUN

Antti Siukonen

Suomen Pipliaseura ry

Multimedia

Käsikirjoitustuki 11 000€

Suomen Pipliaseura  on erikoistunut raamatunkääntämineen ja seurakuntien palvelemiseen, tunnetuin Pipliaseuran digitaalinen palvelu on Raamattu.fi-palvelu.  Pipliaseura tuottaa Johdantokurssin Raamattuun monimediatuotantona digiympäristöön. Kurssi on itsenäinen ja luonteeltaan ekumeeninen, ilman kytköstä minkään yksittäisen kirkkokunnan uskontulkintaan.  

 

4.AMIS

Käsikirjoitus ja ohjaus Sera Martikainen

Tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen

Zone2 Pictures Oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

AMIS on dokumentaarinen elokuva ammattikoulusta, työstä, kasvamisesta ja duunarimyytistä. AMIS seuraa läheltä, kuinka lapsi kasvaa työhön. Samalla hahmottuu kuva työn pimeyteen ja sen ohi tuijottavasta yhteiskunnasta. AMIS seuraa lapsenkasvoisten nuorten herkkää kasvamisen prosessia vierailemalla eri alojen näyttämöllisissä opetustiloissa ja -tilanteissa. Työn touhuja ja kasvamista seuraa voiceover, joka kertaa ihmisen ja työn yhteistä historiaa, pohtii kasvamista ja työn olemusta.

 

5.JÄRKI JA TUNNE

Käsikirjoitus ja ohjaus Hanna Nordenswan

Tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen

Zone2 Pictures Oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

Järki ja tunne kertoo äidin ja tyttären humoristisesta suhteesta työpaikallaan Malmin hautausmaalla, kuoleman kulisseissa. Kappelin vahtimestari ja krematorionhoitaja, tytär ja äiti, hakevat uudelleen yhteyttä toisiinsa isän kuoleman ja tyttären päihdevuosien jälkeen.

 

6.LUONNONSUOJELIJAT

Ohjaaja Virpi Suutari

Euphoria film oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

Dokumentaarinen elokuva rohkeista yksilöistä, joita ilman Suomen luonto olisi lähes tuhottu. Kyseessä on sivistävä ja viihdyttävä elokuva suomalaisen luonnonsuojeluliikkeen suuresta kertomuksesta 1970-luvun lopulta tämän päivän metsätaisteluihin. Siitä, miksi ajatus luonnon suojelemisesta syntyi ja kuinka jotkut ovat olleet yhä edelleen valmiita uhraamaan koko elämänsä luonnon puolesta. Elokuvan dramaturgisen rungon ja elävän sydämen muodostavat tämän päivän nuoret luonnonsuojelijat.

 

7.TÖRMÄYSTEORIA

Ohjaaja Maija Hirvonen

Tuffi Films Oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

Omaishoitajaäiti ja autismin kirjolla oleva tytär raivaavat itselleen paikkaa yhteiskunnassa, jossa kumpikin heistä on näkymätön.  Aida, 9, on autismin kirjon lapsi, jolla on niin kutsuttu epätasainen kykyprofiili. Hän on yhtäältä huippuälykäs ja itseään kiinnostaviin asioihin syvästi perehtyvä, toisaalta erilainen mielenteoria ja aistiyliherkkyys tekevät ympäröivästä maailmasta hänelle mahdottoman paikan selvitä.  Johanna, 46, on hänen äitinsä ja omaishoitajansa.

 

8.KUTSUMUS!?

Ohjaaja Outi Hyytinen

Tuottaja Jouko Aaltonen

Illume Oy

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000€

Kutsumus!? on henkilökohtainen dokumenttielokuva kahdesta siskosta ja heidän elämänvalinnoistaan. Syvästi uskonnollinen koti ja erityisesti isä on määrittänyt molempien elämää. Outista piti tulla isän tapaan saarnaaja, mutta hän repi itsensä irti kodista, Päivi päätyi lähetyssaarnaajaksi seuraamaan isänsä jalanjälkiä. Siskot käyvät läpi menneisyyttään, suhdetta isäänsä ja toisiinsa. Miten ja miksi ihmisestä tulee se, joka hän on?

 

9.ERITYISET 2

Ella Piesala

Aito Media Oy

Lasten ohjelma

Tuotantotuki 10 000€

Kaikissa lapsissa on jotain erityistä, heissä sitä on enemmän. Komediallinen lastensarja Erityiset kertoo alakoulun pienluokasta, jolla opiskelee kuusi hyvin erityistä lasta. Milu, Sandra, Sofi, Dani, Max ja Sakke tunnetaan muilla luokilla häirikköinä, kiusattuina tai muuten vain omituisina, mutta täällä joukkiosta muodostuu osiaan suurempi kokonaisuus, jossa ketään ei jätetä yksin.   

 

10.FEM BISKOPAR

Hanna Klingenberg

Kyrkans central för det svenska arbetet

Dokumentti

Tuotantotuki 8 000€

År 2023 firar Borgå stift 100 år. Som landets enda svenska stift har det en unik roll i att samla den finlandssvenska kyrkligheten och stärka den svenska minoritetens kulturella och andliga autonomi. Detta samtidigt som det är en integrerad del i helhetskyrkan. Idag är Borgå stift ett andligt hem för 47 församlingar och ca 225 000 medlemmar. För att synliggöra stiftets betydelse och ta vara på möjligheten att låta fem av stiftets åtta biskopar berätta om sin biskopsgärning vill vi göra en tv-serie inför stiftets 100-årsjubileum. I fem avsnitt lär vi känna John Vikström, Erik Vikström, Gustav Björkstrand, Björn Vikström och nuvarande biskop Bo-Göran Åstrand i formen av personporträtt på tjugo minuter. 

 

11.TEHTÄISIIN VAARATTOMAKSI

Ohjaaja Timo Korhonen

Tuottaja Jouko Aaltonen

Illume Oy

Dokumentti

Tuotantotuki 10 000€

Vuoden 1918 sisällissodassa oli mukana myös lapsia. Heitä haavoittui, kaatui, teloitettiinkin. Sodan jälkeen monet punaisten puolella olleet lapset joutuivat vankileireille ja valtionrikosoikeuteen, jossa heitä syytettiin ja tuomittiin laittomasti alaikäisinä. Elokuvamme kertoo näistä lapsista ja heidän jälkeläisistään.

 

12.POLKUJA

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Minna Keso

Tuottaja Lasse Keso

Gateway Films oy

Dokumentti

Tuotantotuki 10 000€

Syrjäytyneistä nuorista on puhuttu ja puhutaan tänään mediassa paljon.  Syrjäytyneiden joukossa on kuitenkin yhä enenevässä määrin nuoria naisia, joiden elämäntilanteeseen ei olla kiinnitetty samalla tavalla huomiota. Naiset ovat syrjäytyessään myös usein miehiä haavoittuvammassa asemassa mm. seksuaalisen hyväksikäytön, riskiraskauksien ja sen myötä vaikean äitiyden vuoksi. Tekeillä oleva dokumentti kertoo Iinan, entisen asunnottoman narkomaanitytön matkasta elämän syrjästä kohti elämää ja hänen kauttaan yhteiskunnasta tipahtaneista naisista, heidän elämästään ja pyrkimyksistään päästä ylös.

 

13.BARN NR 182

Tuottaja Pia Andell

Of Course My Films

Dokumentti

Tuotantotuki 10 000€

Barn nr 182 är en dokumentärfilm om ett barns uppväxtförhållanden som fosterbarn under åren 1964–1972. Det är en berättelse om ett barn vars föräldrar inte klarar av sitt äktenskap, och därför flyttas barnet mellan en äldre släkting, barnhem, sommarkolonier och fosterhem i Nyland och Åboland, för att slutligen växa upp hos en prästfamilj i Österbotten.

 

14.CARMEN

Ohjaaja Pihla Viitala

Tuffi Films Oy

Dokumentti

Tuotantotuki 8 000€

Carmen on pitkäaikainen seurantadokumentti Carmenista (s.2007), joka asuu isoäitinsä Tildan ja tätinsä Ramonan kanssa Kemin lähiössä. Carmen kamppailee koulunkäynnin kanssa, eikä kukaan paitsi entisen koulun oma rehtori saa häntä aamulla nousemaan ylös. Kaksi kertaa luokalleen jääneen Carmenin perässä ovat sosiaaliviranomaiset, jotka harkitsevat Carmenin huostaanottoa. Pienen ja iloisen tytön aggressio auktoriteetteja kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta ja ongelmat itsehillinnän kanssa ovat alkaneet nostaa päätään.

 

15.ANTERO VAROVAINEN JA ONNENKIVI

Käsikirjoitus Jukka Itkonen ja Arto Halonen

Ohjaaja ja tuottaja Arto Halonen

Art Films production AFP Oy

Elokuva

Tuotantotuki 10 000€

Elokuva käsittelee laulujen ja elokuvan juonen kautta tärkeitä ja kipeitäkin teemoja, kuten erilai­suutta, eroprosessia, onnellisuutta ja omanarvontuntoa. Musiikin ja laulujen merkitys on oleelli­nen ja ne auttavat kohtaamaan edellä mainitut asiat lempeämmällä ja monivivahteisemmalla tavalla. Käsikirjoituksen ohella elokuvan avainkappaleita on sävelletty Tuomas Kantelisen johdolla.

 

16.SAATTO

Käsikirjoitus Aija Salovaara

Tuottaja Terjo Aaltonen

Oddjob Films Oy

Dokumentti

Tuotantotuki 8 000€

Poeettinen dokumenttielokuva, joka hyödyntää terapeuttista sanataidetyöskentelyä. Elokuvassa kuullaan saattohoitopotilaiden tekstejä, jotka ovat syntyneet terapeuttisissa sanataideryhmissä.

 

17.LUOMAKUNNAN VARTIJAT

Iiris Härmä

Guerilla Films

Dokumentti

Vaikuttavuushanketuki 3 000€

Luomakunnan vartijat on kuvaus ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta, eläinten sukupuutosta ja ilmastonmuutoksesta. Elokuvan tarinassa Helsingin yliopiston tutkijat saapuvat Keniaan Ihmiskunnan kehdoksi kutsutulle alueella siellä asuvan alkuperäisheimon luokse.

Elokuva on valmistunut ja rahoituksella tuetaan  elokuvan vaikuttavuushankkeita.

 
Tukipäätökset 2 / 2021

Hakemuksia saapui 63 kappaletta, yhteismäärältään 514 300 euroa. Tukea myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 102 500 euroa. Lue lisää

Tukipäätökset 1 / 2021

Hakemuksia saapui 100 kappaletta, yhteismäärältään 771 308 euroa. Tukea myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 114 000 euroa. Lue lisää

Tukipäätökset 2 / 2020

Hakemuksia saapui 64 kappaletta, yhteismäärältään 511 900 euroa. Tukea myönnettiin 17 hankkeeseen yhteensä 101 000 euroa. Lue lisää

Tukipäätökset 1 / 2020

Hakemuksia saapui 79 kappaletta, yhteismäärältään 731 160 euroa. Tukea myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 109 500 euroa. Lue lisää

TUKIPÄÄTÖKSET 2 / 2019

Hakemuksia saapui 58 kappaletta, yhteismäärältään 426 422 euroa. Tukea myönnettiin 15 hankkeeseen yhteensä 71 000 euroa. Lue lisää

2019 kevät

Hakemuksia saapui 72 kappaletta, yhteismäärältään 748 766 euroa. Tukea myönnettiin 12 hankkeeseen yhteensä 108 000 euroa. Lue lisää

2018 syksy

Hakemuksia saapui 71 kappaletta, yhteismäärältään 820 457 euroa. Tukea myönnettiin 14 hankkeeseen yhteensä 101 000 euroa. Lue lisää

2018 kevät

Hakemuksia saapui 83 kappaletta, yhteismäärältään 860 975 euroa. Tukea myönnettiin 22 hankkeeseen yhteensä 127 000 euroa. Lue lisää

2017 Syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 62, kokonaissummaltaan 738 582 € euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 124.000 euroa. Lue lisää

2017 kevät

Hakemuksia saapui 92 kappaletta, yhteismäärältään 797 108 euroa. Tukea myönnettiin 17 hankkeeseen yhteensä 135 500 euroa Lue lisää

2016 syksy

Hakemuksia saapui 74 kappaletta, yhteismäärältään 797 211 euroa. Tukea myönnettiin 22 hankkeeseen yhteensä 145 000 euroa. Lue lisää

2016 kevät

Hakemuksia saapui ennätysmäärä 102 kappaletta, yhteismäärältään runsas miljoona euroa. Tukea myönnettiin 16 hankkeeseen yhteensä 164 500 euroa. Lue lisää

2015 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 71, kokonaissummaltaan 947.063 € euroa ja tukea myönnettiin 21 hankkeelle yhteensä 150.000 euroa. Lue lisää

2015 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 72, kokonaissummaltaan 925 938 € euroa ja tukea myönnettiin 18 hankkeelle yhteensä 160.000 euroa. Lue lisää

2014 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 62, kokonaissummaltaan 738 582 € euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 124.000 euroa. Lue lisää

2014 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 85, kokonaissummaltaan 1 027 298 € euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 125.800 euroa. Lue lisää

2013 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 71, kokonaissummaltaan 697.512 euroa ja tukea myönnettiin 16 hankkeelle yhteensä 135.000 euroa. Lue lisää

2013 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 82, kokonaissummaltaan 765.000 euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 93.000 euroa. Lue lisää

2012 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 58, kokonaissummaltaan 1.071.770 euroa ja tukea myönnettiin 13 hankkeelle yhteensä 234.000 euroa. Lue lisää

2012 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 56, kokonaissummaltaan 938.800 euroa ja tukea myönnettiin 12 hankkeelle yhteensä 198.300 euroa. Lue lisää

Postiosoite
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki

 

Tietosuojaseloste
kts. lisää tästä