2012

Vuoden 2012 palkinto myönnettiin ohjaaja Maarit Lallille elokuvatsa KOHTA 18

 

Tuomarin, tuottaja PIRKKO FRANK-ARKIMIEHEN perustelut palkittavasta elokuvasta:

 

” Palkittava elokuva on vahvasti kiinni suomalaisessa arjessa ja perheiden elämäntavoissa ja siksi se on merkittävä puheenvuoro nuorten puolesta. Sen sanoma on aito välittäminen. Katso minuun, näe minut, anna mulle aikaa, se pyytää vanhemmilta ja nuorten ihmisten läheisiltä.

Kun elokuva tutustuttaa meidät viiden pojan, pian jo täysi-ikäisten nuorten miesten elämään, se muistuttaa aikuisten tuen tarpeellisuudesta lasten ja nuorten elämän joka vaiheessa. Teos näyttää peilin tavoin kuinka vanhemmat selviävät nuortensa kanssa ja mitä seurauksia heidän valinnoistaan on.

Elokuvan ohjaajan dokumenttitausta näyttäytyy episodielokuvassa myönteisellä tavalla. Luodut henkilöhahmot ovat kuin naapurinpoikia, joiden puolelle katsoja monien ristiriitatilanteiden keskellä asettuu. Nyt palkittava elokuva on ajankohtainen ja tärkeä!”

Näillä perusteilla Oulun lasten- ja nuorten elokuvien festivaalilla vuonna 2012 jaettava Kirkon mediasäätiön palkinto Katso minuun… myönnetään elokuvan ”KOHTA 18” ohjaajalle MAARIT LALLILLE.

 

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä