Elokuvan päähenkilöt Fatima (Yasmine Heinonen) ja Milla (Ilona Valve)

2014

Naima Mohamud voitti Katso minuun… -palkinnon

Naima Mohamudin elokuva Fatima voitti lauantaina Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla Kirkon mediasäätiön Katso minuun… –palkinnon.

Mohamudin elokuva lähestyy monia lapsia henkilökohtaisesti koskettavaa vanhempien avioeroa tai sen uhkaa aidosti lapsen näkökulmasta ja vie katsojan samaistumaan liian harvoin käsiteltyyn lapsen kokemukseen, toteaa palkinnon saajan valinnut elokuvaohjaaja, taiteen tohtori Timo Korhonen perusteluissaan. – Tarinan alkuasetelma motivoi nopeasti teeman ja saa katsojan eläytymään päähenkilön tunteisiin ensi minuutista lähtien. Samalla alkuasetelman väärinkäsitys kantaa odotusta läpi elokuvan.

Elokuva vie nuoren päähenkilön tuntemaan epävarmuuteen ja jopa masennukseen, mutta osoittaa myös millainen voima ystävyydellä on tuossa tilanteessa.

Elokuvan moniulotteinen moraali nostaa esiin klassisen kysymyksen siitä onko oikeutettua tehdä väärin saavuttaakseen sen avulla suurempaa hyvää. Elokuva myös vastaa tähän asettamaansa kysymykseen. Samalla se osoittaa sovinnon ja anteeksiannon parantavan vaikutuksen.

Elokuvan erityisenä ansiona on se, että se ei tee päähenkilöiden erilaisista kulttuuritaustoista teemaa, vaan näyttää monikulttuurisuuden luontevana ja luonnollisena perheiden arjen rikkautena.

Lyhyessä muodossaan elokuva kertoo ison tarinan, todetaan palkintoperusteissa.

http://www.filmimaa.fi/2013/05/19/fatim/

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä