2013 syksy

Tukihakemuksia saapui yhteensä 71, kokonaissummaltaan 697.512 euroa ja tukea myönnettiin 16 hankkeelle yhteensä 135.000 euroa.

MYÖNNETYT TUET:

KUUROILLE KORVILLE
käsikirjoittaja Satu Majava
Tv-dokumentti
Käsikirjoitustuki 3.000 €

Dokumentti kertoo etiopialaisesta kuurosta pojasta, joka vuosien halveksunnan ja hyljinnän jälkeen pystyy antamaan anteeksi ja elämään. onnellisena. Eyopbin tarina peilaa kaikkien niiden lasten tarinoita, joita emme kuule. Hän on etuoikeuteltu ja päässyt opiskelemaan kuurojen kouluun. Silti menneisyys on läsnä jokaisen lapsen arjessa.

AURORA
käsikirjoittaja Maarit Lalli
Huh huh –filmi Oy
TV-fiktiosarja
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 12.000 €

Neliosainen tv-sarja Aurora Karamzinin elämästä. Karamzin oli suomalaisen sosiaalipolitiikan luojaa, Helsingin Diakonissalaitoksen perustaja ja aikansa yhteiskunnallista vaikuttajaa, jota ei  kuitenkaan kovin hyvin  tunneta Suomessa, mutta Venäjällä sitäkin paremmin.

TIHVINÄN IHMEET
käsikirjoittaja Lisa Hovinheimo
tuottaja Liisa Akimof
Production House Oy Finland
TV-dokumentti
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 5.000 €

Dokumentti kertoo Tihvinän Jumalanäidin ihmeitätekevän ikonin vaiheista historian melskeissä. Asiantuntijana professori Aune Jääskinen.

JÄÄSYDÄMET
Käsikirjoittaja Peter Lindholm
Petfilms Oy
TV-dokumenttielokuva                                     
Ennakkovalmistelutuki 9.000 €

Pitkä, kolmeen osaan jakautuva dokumentti, joka kertoo 6-7 vuotiaiden poikien Icehearts-ryhmän perustamisesta ja ryhmän kehittymisestä vuosien kuluessa. Dokumentissa seurataan,. miten Icehearts asuttaa eri-ikäisiä poikia kasvamaan ja miten yksinkertaisella toiminnalla saadaan hienoja tuloksia aikaiseksi. Icehearts on rovasti Ilkka Turkan aikanaan perustama joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Sen tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapselle pitkäkestoinen ja turvallinen aikuissuhde.

SIGNMARK
ohjaaja Oskari Sipola
tuottaja Rimbo Salomaa
Kinotar Oy
Dokumenttielokuva
Ennakkovalmistelutuki 5.000 €

Dokumentti kuurosta hiphop- ja rap-muusikko Marko ”Signmark” Vuorenheimosta, joka on kohonnut maailmanmaineeseen ja tekee parhaillaan kolmatta levyä kansainvälisten tähtiartistien kanssa. Hänellä on faneja kaikilla mantereilla ja hän ajaa kuurojen asiaa ja oikeuksia laajalla rintamalla.

ISÄT
ohjaaja Pekka Lehto
tuottaja Arto Kivinen
4th Wall Prod. Ky
Dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 7.500 €

Dokumenttielokuva (85’) miehistä ja avioeroista kysymyksellä loppuuko isyys eroon? Erotilanteet vaihtelevat vihasta ja kostonhalusta ymmärtämiseen ja vastuulliseen vanhemmuuteen, jossa eron syitä tai sen aiheuttamaa katkeruutta ei sysätä lapsen vahingoksi. Lapsella on oikeus molempiin vanhempiin.

TROENDE
ohjaaja Jonas Tuominen
tuottaja Jan-Olof Svarvar
Pampas ProductionOy
TV-dokumenttisarja
Tuotantotuki 20.000 €

12-osainen (á 30’) dokumenttisarja,  joka käsittelee suomalaisia, jotka aktiivisesti elävät todeksi uskoaan tai uskontoaan eri tavoin. Usko on melkein tabu nyky-yhteiskunnassa, ja huolimatta siitä, että moni ympärillämme uskoo sekä jumalaan että yliluonnollisiin voimiin, puhumme kuitenkin hyvin harvoin siitä.

ICE QUEENS
ohjaaja  Christy Garland
tuottaja Liisa Juntunen
napafilms Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 10.000 €

Dokumentti (75’) Suomen huonoimmasta cheerleaderjoukkueesta Ice Queensista ja sen erilaisista jäsenistä, jotka tappioista huolimatta nauttivat kilpailemisesta. Jäsenet tukevat ja kannustavat toisiaan, opettelevat yhdessä tekemistä ja toistensa kunnioittamista sekä luottamusta.

PERHOSEN KOHTALO
ohjaaja ja tuottaja Jean Bitar
Bitar Films Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 10.000 €

Dokumentin (58’) aiheena ovat itsemurhat. Siinä seurataan yhden yksihuoltajaäidin, Mimosan sopeutumista 21-vuotiaan tyttärensä Delphinen kuolemaan. Tytär eli kuolemanpelossa ja pyysi apua, mutta ei saanut sitä silloin, kun hän olisi sitä kipeimmin kaivannut. Tyttären menetys aiheuttaa äidille dramaattisia seurauksia, muta elämä alkaa vähitellen voittaa.

PYHÄ
Ohjaaja ja tuottaja Markku Lehmuskallio
Giron Film Oy
TV-elokuvaessee
Tuotantotuki  5.000 €

Elokuva käsittelee pyhää, sitä aineetonta tai kosketeltavaa, mitä yleisesti on pidetty tai pidetään pyhänä. Elokuva yrittää hahmottaa, mitä pyhällä tarkoitetaan ja miksi pyhä unohdetaan tai peräti tuhotaan. Mitä pyhä on ollut eri aikakausina?

PIKKULI – LIL’BIRDIE
ohjaaja Metsämarja Aittokoski
tuottaja Tiina Lainen
ValoAurinko tuotanto-osuuskunta
TV-lasten animaatiosarja
Tuotantotuki 5.000 €

13 x 5’ (mahd. kv. levityksen takia 26 x 5’) lasten 2-D animaatiosarja, joka perustuu ohjaajan kirjoittamaan kirjaan Lennä Pikkuli, lennä. Kukin jakso käsittelee päähenkilö Pikkulin (Lil Birdie) kautta pienen lapsen elämään liittyviä asioita: oman tahdon etsimistä, pelkoja, haaveita ja ystävyyttä. Animaatiosarja lapsista lapsille.

TIIKERIT
ohjaaja Jenni Toivoniemi
tuottajat Tiina-Mari Pitkänen ja  Elli Toivoniemi
Tuffi Films Oy
TV-lyhytelokuva
Tuotantotuki 7.500 €

Elokuva on tunteita herättävä ja toiveikas kertomus aikuisen ja lapsen suhteesta elämän muutostilanteessa – silloin kun oman lapsen elämä ei menekään suunnitelmien mukaan. Kannustavan ja innokkaan jääkiekkoisän elämä muuttuu, kun hänen lupaava juniorijääkiekkoilijapoikansa joutuu onnettomuuteen kaukalossa ja saa aivovamman. Tarina hyväksymisestä ja lähimmäisenrakkaudesta.

MUN PERHE
ohjaaja ja tuottaja Outi Rousu
Pystymetsä Oy
TV-dokumenttisarja
Muu tuki 4.000 €

Viiden dokumenttielokuvan hanke, joka kertoo lasten elämästä erilaisissa perheissä Suomessa. Elokuvan oheen rakennetaan asiantuntijamateriaali yhdessä hankkeen yhteistyöverkoston kanssa: verkkomateriaali, kirjallinen materiaali sekä DVD

AREIOPAGI.fi
tuottaja Roope Kojonen
Verkkolehti
Kehittämistuki 5.000 €

Teologian, filosofian ja luonnontieteen vuoropuheluun erikoistunut verkkojulkaisu, joka antaa kanavan em. tieteenalojen väliselle keskustelulle ja popularisoi aiheesta tehtyä kansainvälistä tutkimusta.

KIRKKOVUODEN VIRRET
tuottaja Antti Vuori
T:mi Anti Vuori
Musiikkivideosarja
Ennakkovalmistelu- ja tuotantotuki 12.000 €

Kuudesta kirkkovuoden pyhien virrestä tehtävä musiikkivideosarja julkaistavaksi YouTuben välityksellä.

MEDIAKASVATUKSEN LAHOITUSPROFESSUURI
tuottaja Heikki Hellman
Tampereen yliopisto
Koulutushanke
Projektituki 15.000 €

Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden yksikön sekä Viestinnän, median ja teatterin yksikön hanke viisivuotisen mediakasvatuksen lahjoitusprofessuurin ja mediakasvatuksen vakinaistamiseksi yliopistossa. 5. vuoden tuki.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä