2014 kevät

Tukihakemuksia saapui yhteensä 85, kokonaissummaltaan 1 027 298 € euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 125.800 euroa.

MYÖNNETYT TUET:

PYSÄHDY YHDEN KOHDALLE
Käsikirjoittaja ja tuottaja Matti Reinikka
Elokuvaosuuskunta Siperia
Tv-dokumentti
Käsikirjoitustuki 4.000 €

Peräseinäjokelainen pariskunta rukoili Jumalan johdatusta tehdäkseen hyvät yrityskaupat. Seurauksena oli, että he menettivät kaiken omaisuutena. Ymmärrettyään kantapään kautta köyhien hädän, he alkoivat auttaa paikkakunnan muita vähäosaisia. Työ on laajentunut ja nyt he työskentelevät Viron pakolaiskeskuksen ihmisten hyväksi.

RAAMATUN NAISET
Käsikirjoittaja Heini Brede ja työryhmä
TV-fiktiosarja
Käsikirjoitustuki 5.000 €

Kuuden erillisen elokuvan sarja, joka kertoo Vanhan Testamentin tarinoita elokuvaavasta työryhmästä. Näissä tarinoissa päähenkilöinä ovat VT:n patriarkat, mutta sarja seuraa työryhmän naispuolisten jäsenten elämää. Naisten kohtalot ovat nykypäivän muunnelmia VT:n naisten, kuten Saaran ja Hagarin, Lotin tyttärien, Rebekan, Raakelin  jne tarinoista.

YSTÄVÄNI RONJA 2
Käsikirjoittaja Reija Patrakka
Tv-lastensarja
Käsikirjoitustuki 800 €

Joulun ja pääsiäisen jatko-osat aikaisemmalle Ystäväni Ronja -sarjalle. Draamallinen, mutta tosielämään perustuva lastenohjelma kristillisellä arvopohjalla. Ronja-tyttö sokeutui silmäsyövän seurauksena mutta ystävänsä Eeditin kanssa he leikkivät, kuten sen ikäiset tytöt leikkivät.

MUSIIKKI
Käsikirjoittaja Sonja Lindén
Avanton Oy
Tv-dokumentti
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 5.000 €

Pitkä dokumentti musiikin kokemisesta, ihmisen ja musiikin vuotovaikutuksesta ja musiikin avaamista mahdollisuuksista ihmisen elämässä. Siinä kuvataan mm. musiikkia ihmisen innoittajana, sen parantavaa voimaa ja ihmisen sisäistä kasvua suhteessa musiikkiin.

VALKOINEN RAIVO
Käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja Arto Halonen
Art Films Production
TV-dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 5.000 €

Dokumentti (70’) Laurista, ja hänen kauttaan lukuisista muista, jotka ovat koulukiusaamisen ja varhaislapseudessa koetun trauman yhdistelmän seurauksena täynnä valkoista raivoa, mikä voi johtaa kouluampumisiin ja muihin äärimmäisiin väkivallan tekoihin. Elokuva on myös kertomus yhteiskunnastamme, jolla ei ole ollut ymmärrystä eikä riittävää halua paneutua kouluväkivallan syntymisen mekanismeihin.

HÖLMÖ NUORI SYDÄN
Käsikirjoittaja Kirsikka Saari
Ohjaaja Selma Vilhunen
Tuottaja Elli Toivoniemi
Tuffi films Oy
TV-elokuva
Ennakkovalmistelutuki 5.000 €

Elokuva 15-vuotiaasta Lennistä ja hänen 16-vuotiaasta tyttöystävästä Kiirasta, joka on raskaana. Lennillä ei ole ollut miehen mallia ja hän joutuu epäilyttäviin rasistisiin porukoihin. Suhde on koetuksella ja vammaisen lapsen syntymä johtaa Lennin tunnustamaan, että on itsekin vielä lapsi, joka tarvitsee toisia ihmisiä.

MIEKKAILIJA
Ohjaaja Klaus Härö
Tuottaja Kaarle Aho
Making Movies Oy
TV-näytelmäelokuva
Tuotantotuki 15.000 €

Elokuva (90’) perustuu löyhästi todelliseen hahmoon eli virolaiseen miekkailijaan Endel Nelikseen. Hän pakenee Stalinin ajan lopuilla Leningradista Haapsaluun ja ottaa vastaan opettajan työn. Hänellä on salaisuus ja hän vierastaa ihmisiä. Hän alkaa opettaa koululaisille – joista suurin osa on isättömiä sodan tai Stalinin vainojen johdosta – miekkailua ja saa vatsaansa koulun kommunistibyrokraatit. Endel löytää lasten kautta itsensä uudelleen. Hän ymmärtää, että lapset tarvitsevat häntä ja lopulta hänen on tehtävä valinta, pelastaa itsensä tai uhrata itsensä auttaakseen lapsia toteuttamaan unelmansa. Hän valitsee lapset.

HENKESI EDESTÄ
Ohjaus Petri Kotwica
Tuottaja Minna Virtanen
Vertigo Production
Pitkä elokuva
Tuotantotuki 50.000 €

Elokuva kertoo pariskunnasta, jossa odottava äiti Kiia on kanttori ja isä Martin pastori. Matkalla synnytyssairaalaan Kiia törmää autolla ajaessaan pimeässä sateessa johonkin. Miehensä mukaan se oli hirvi, mutta sairaalassa Kiia tutustuu naiseen, jonka mies on tuotu sinne yliajajan heitteille jättämänä hoidettavaksi. Mies on koomassa. Naiset ystävystyvät, mutta vähitellen Kiialle alkaa selvitä, että todennäköisesti juuri hän on tuo etsitty yliajaja. Pariskunta joutuu taistelemaan ristiriidassa, mitä heidän pitäisi tehdä. Kun totuus tule ilmi, onko anteeksianto myöhäistä?

PÄÄSIÄINEN PATMOKSELLA
Ohjaaja ja tuottaja Rauno Westerlund
Wester Production Oy
Tv-dokumentti
Tuotantotuki 2.000 €

Patmoksella koko pääsiäisviikko on suorastaan tulvillaan perinnetapahtumia, joiden kosketus yltää ja tarttuu myös muihin kuin syvästi uskonnollisiin piireihin. Patmoksen erityismerkitys perustuu perimätietoon siitä, että saarelle karkotettu apostoli Johannes kirjoitti siellä Raamatun Ilmestyskirjan. Kaksiosaisessa ohjelmassa seurataan sekä pääsiäistä että tavallista arkea Patmoksella.

HYMYJEN MAA
Ohjaaja Heikki Häkkinen
Tuottaja Essi Salmela
Spaceboy Oy
TV-dokumentti
Tuotanto- ja jälkituotantotuki 5.000 €

Dokumentti (52’) Tuomaksesta, nelikymppisestä miehestä, joka on menettänyt kaiken – perheensä, omaisuutensa ja ystäviensä luottamuksen. Viimeiset vuodet hän on ryypännyt Thaimaassa ja ajanut itsensä niin huonoon kuntoon, etteivät edes jalat enää kanna hänen luurankomaista ruumistaan. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Tuomaksen ystävät päättävät viimeisen kerran auttaa ja lähtevät hakemaan hänet Thaimaasta takaisin kotiin.

UNELMAPÄIVÄ (KERRAN VIELÄ)
ohjaaja Veera Ikonen
Tuottaja Jukka Heinonen
ITV Studios Finland Oy
Tv-asiaviihdesarja
Tuotantotuki 5.000 €

5 x 25’ viihdyttävä tv-sarja, jossa tunnetut suomalaiset toteuttavat vanhusten unelmia.

VINTER VARG & DE 10 TIDSÅLDRARNA
Producent Ben Fernström
Paradigm Films Ab
Barnserie
Produktionsstöd 10.000 €

Barnserie i 10 x 12’ avsnitt. Ett äventyrsprogram som råkar ha ett starkt element av siffror, men också en berättelse om relationer, mod, identitet och kampen för det goda. Sifferserien är en andra del i Vinter Varg-universumet. Hjältet är den tystlåtne, udda och uppfinningsrika äventyraren Vinter Varg.

LUOSTARI – MUNKKIMAAILMAN MYSTEERI
Tuottaja Antti Kovanto
KeljausBiz
Verkkopeli
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 6.000 €

Seikkailupelitarina, joka kertoo kertomuksen luostarielämän puitteissa. Tarinan pääteemoina ovar luostariyhteisön trappistinmakuinen hengellinen elämä sekä mukava munkkimainen nokkela huumori ja luostareiden kulttuurihistoriallinen merkitys

TUNTEIDEN SANOITUS
-pienten lasten emotionaalisia taitoja kehittävä kosketusnäyttöpelikonsepti
Ohjaaja Niína Tiukkala
Tuottaja Tomi Tiukkala
Alpakka Media Oy
Kosketusnäyttöpeli
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 6.000 €

Hankkeen tavoitteena on kehittää uusi konsepti eli kosketusnäyttöpeli, jossa digitaalisen leikin avulla pienet lapset voivat harjoitella sosiaalisia ja emotionaalisia taitoja.

KALEVANKANKAAN KALMISTO
käsikirjoittaja Leena Jäppinen
Radiodokumentti
Käsikirjoitustuki 2.000 €

Dokumentti Tampereen Kalevankankaan hautausmaan historiasta ja nykypäivästä, merkkihenkilöistä ja tuntemattomista vainajista. 1880 perustettu hautausmaa on tunnettu erityisesti vapaussodasta ja monista muistomerkeistä.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä