2024 kevät

TUKIPÄÄTÖKSET 1/2024

Kevään hakukierroksella saimme 110 hakemusta, joiden yhteenlaskettu tukisumma oli 594 727 euroa. Kirkon mediasäätiö päätti tukea 19 hanketta yhteensä 104 000 eurolla.

AMIS

Zone2 Pictures, Vitikainen Hannu-Pekka

Dokumentti

Tuotantotuki 7 000 €

AMIS on dokumentaarinen elokuva lapsenkasvoisista duunareista, ammattikoulusta, työstä, kasvatuksesta, kasvamisesta ja duunarimyytistä. AMIS näyttää, kuinka työhön kirjaimellisesti kasvetaan. Samalla hahmottuu kuva työn pimeyteen ja sen ohi tuijottavasta yhteiskunnasta. AMIS esittää kollektiivisen kasvutarinan vierailemalla eri alojen näyttämöllisissä opetustiloissa ja -tilanteissa. Mikä sinusta tulee isona?

 

Asuntolan Laura

Toiviainen Kari

Fiktio

Käsikirjoitustuki 1 500 €

Asuntolan Laura on draamakomediaelokuva pyörätuolissa istuvasta Laurasta, joka julkisen ulostulonsa kautta saa työpaikan kotikaupunkinsa erityisasiantuntijana. Arki on oletettua toisenlainen. Kuka tässä oikeastaan on ns. normaali ja onko Lauralla uskallusta elää omannäköistä elämää? Kirjoittaja Kari Toiviainen on itse vammaisedustaja. Tekstin lähtökohta on kirjoittajan 2017 kirjoittama novelli.

 

Beatan kevät

Tanskanen Juho-Pekka

elokuva

Käsikirjoitustuki 1 500 €

Beatan kevät on pitkä näytelmäelokuva anteeksiannosta ja ihmeen mahdollisuudesta tämän päivän maailmassa. Humanistisen ja toivoa herättävän elokuvan tarkoituksena on muistuttaa katsojia arkipäivän runollisuudesta ja siitä, miten paljon meillä on hyvää ympärillämme – menneisyydessämme, tässä hetkessä ja tulevaisuudessammekin.

 

Catlyn - Ohjastamisen taito

Illume Oy, Aaltonen Jouko

Dokumentti

Tuotantotuki 5 000 €

Hiljaisen Catlynin elämä mullistuu, kun hän alkaa kilpailla Poro Cupissa. Se on maailma, joka kasvavan ihmisen on otettava haltuun, vaikka välillä vähän pelottaisikin. Catlyn tutustuu naapurissa asuvaan porokuninkuusajojen voittajaan, Sari Kettuseen, joka alkaa valmentaa häntä tulevia Poro Cup -kisoja varten. Elokuva seuraa Catlynia kahden vuoden ajan. Elämä kulkee porojen vuosirytmin ehdoilla. Samaan aikaan Catlyn ottaa askelia kohti aikuisuutta, ja hänen pitää päättää, mitä haluaa tehdä peruskoulun jälkeen.

 

Hengen Miehet

Auvinen Aki-Ville

Dokumentti

Käsikirjoitustuki 1 500 €

Nuorten miesten hengellisyydessä on tapahtumassa historiallinen muutos. Useat tutkimukset ovat osoittaneet merkittävästi kasvavaa kiinnostusta hengellisyyteen ja kristinuskoon. Hengen miehet -sarjassa tutustutaan kolmeen nuoreen mieheen, jotka ovat muuttaneet elämänsä suuntaa ja alkaneet seurata kristinuskon opetuksia. Uudet ajat tuovat uusia tuulia kristillisyyteen. Samalla uskon ytimestä pidetään kuitenkin tiukasti kiinni. Dokumentti kuvaa, miltä näyttää nuorten kristittyjen miesten elämä vuonna 2024.

 

Jaakko Löytyn tarina

Vuorifilmi, Vuori Antti

Koti-ikävä - Jaakko Löytyn tarina

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 6 000 €

Ilouutinen, Tilkkutäkki, Pidä minusta kiinni, Kahden maan kansalainen… Lähes jokainen suomalainen on kuullut Jaakko Löytyn musiikkia, mutta ei välttämättä Jaakko Löytystä. Millainen on 70-luvulta lähtien uutta etsinyt, kysymällä hengellisyyttään kartoittava lauluntekijä, jonka tuotantoa kulutetaan ja ihaillaan niin gospelmuusikoiden, seurakuntanuorten, reggae-intoilijoiden kuin körttikuorojenkin riveissä?

 

Les Copains - Kaverit –Kompisarna – Xarite yii

Empire Pictures Oy, Räntilä Saana

Lastenohjelma

Tuotantotuki 10 000 €

Les Copains - Kaverit on sekä suomalaisille että senegalilaisille lapsille suunnattu animaatiosarja, joka kertoo kännykkäkirjeenvaihdosta suomalaisen Orava-tytön ja senegalilaisen Chakal-pojan välillä. Sarja kuvaa Oravan ja Chakalin videokeskusteluja ja viestittelyjä Suomen ja Senegalin välillä. Vuoden kirjeenvaihdon aikana heidän välilleen syntyy läheinen ja avoin suhde, ja haaveet mahdollisesta tapaamisesta kasvavat.

 

 

Kierrätyskuningas

Haase Antti

Dokumentti

Käsikirjoitustuki 1 500 €

Dokumenttielokuva kierrätyksen pioneerista, joka saa pyyteettömällä siivoustyöllään ihmisissä esiin heidän parhaat puolensa. Jo 58-vuoden ajan pullonkerääjälegenda Erkki Rissanen on joka yö vapaaehtoisesti siivonnut Tornion keskustan kadut puhtaiksi roskista, tölkeistä ja pulloista. Hän aloittaa kaksitoista tuntia kestävän Tornion siivouskierroksensa keskiyöllä. ”Kierrätyskuningas” seuraa Rissasta läpi neljän vuodenajan vuosina 2025 -2026.

 

Maailmanparantajan käsikirja -podcast

Markkanen Kristiina

podcast

Käsikirjoitustuki 1 500 €

Maailmanparantajan käsikirja on 8–10-osainen podcast, jossa käydään läpi maailmanparantamisen ABC, eli miten teemme maailmasta paremman. Se on suunnattu nuorille aikuisille, jotka ovat kiinnostuneet ihmisoikeuksista. Uransa avustustyössä tehnyt Jouni Hemberg ja ”Perunavenlana” tunnettu podcastaaja ja aktivisti Venla Anttila keskustelevat aiheesta viikoittain parin kutsumansa vieraan kanssa.

 

Millenniaalin pyhimykset - uskoa etsimässä

Palanne Laura

Audiosarja

Käsikirjoitustuki 2 000 €

Millenniaalin pyhimykset - uskoa etsimässä on kuusiosainen radioessee, joka yhdistelee pyhimyskertomuksia, esseistisiä pohdintoja ja matkaäänitteitä Lauran pyhiinvaellukselta. Laura on 33-vuotias runoilija, joka etsii uskoa muuttuvassa maailmassa. Sarja kysyy rohkeasti ja rehellisesti klassisia kysymyksiä uskosta tutkivalla ja uteliaalla otteella. Sarjan aikana Laura tutkii naispyhimysten kautta suhdettaan uskoon ja pohtii kristillisyyttä nykysuomessa nuoren naisen silmin ekumeenisella otteella.

 

Mitä helvettiä -podcast

Kormilainen Ville

Podcast

Muu tuki 5 000 €

Podcastin isäntinä porisevat pappi ja sisällöntuottaja Visa Viljamaa sekä viestintäammattilainen ja stand-up-koomikko Ville Kormilainen, jotka ihmettelevät Isoa kirjaa tuoreella tavalla esimerkiksi pahuuden, huumorin, taikuuden, luopumisen, seksin, tarinankerronnan ja maailmanlopun näkökulmista. Jokaisessa jaksossa raamatullista teemaa, elämää ja sen koukeroita ihmetellään vaihtuvien vieraiden kanssa. 3. tuotantokausi.

 

Oulun 43. kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Oulun Elokuvakeskus ry

Festivaali

Muu tuki 10 000 €

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali on Oulussa vuosittain järjestettävä lasten- ja nuortenelokuvien katselmus- ja kilpailutapahtuma. Festivaali ajoittuu marraskuuhun ja sen järjestää Oulun Elokuvakeskus ry. Festivaali tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä lukuisia elokuvia, joita ei voi nähdä missään muualla Suomessa. Tapahtuma esittelee uutta kansainvälistä lasten- ja nuortenelokuvatuotantoa monipuolistaen paitsi Oulun alueen, yhtä lailla koko Suomen kulttuuritarjontaa.

 

Piplian Raamattukurssi

Suomen Pipliaseura ry, Huotari Paavo

E-oppiminen, verkkokurssi

Muu tuki 10 000 €

Pipliaseura tuottaa Raamattukurssin yksityiskäyttäjiä varten. Kurssi on sovellus- ja selainpohjainen. Kurssin tavoitteena on syventää osallistujan suhdetta Raamattuun, mikä mahdollistaa Raamatun tekstien tiedollisen ymmärtämisen lisäksi soveltamisen ja tekstien luovan käyttämisen. Kurssissa hyödynnetään jo valmista Raamattukurssin käsikirjoitusta. Kurssi julkaistaan vuoden 2025 aikana.

 

Portti

Filmimaa Oy, Tuurna Markku

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000 €

Portti on elokuva metamorfoosista, siitä kuinka ihminen taiteen avulla murtautuu ulos kuorestaan ja kasvattaa siivet. Henkilöllä on uusi mahdollisuus tehdä moraalisia valintoja ja viime kädessä vapaus vaikuttaa päätöksillään elämänsä kulkuun.

 

Ristinmies ja minä - Nasaretin Mestarin tarina

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö, Väätäinen Satu

Dokumentti

Tuotantotuki 20 000 €

Jeesus Nasaretilainen on maailmanhistorian tunnetuimpia hahmoja. Kolmiosainen TV-dokumenttisarja Ristinmies ja minä - Nasaretin Mestarin tarina, kertoo uusimman tieteellisen tutkimuksen valossa hänen tarinansa. Sarjan ensimmäinen osa avaa juutalaisuudesta käsin Jeesuksen toiminnan historiallista taustaa: konfliktien, kirjoitustaidon ja moraalikäsitysten historiaa. Toinen osa keskittyy historiallisen Jeesuksen elämään, toimintaan ja opetuksiin. Kolmas osa käsittelee uuden Jeesus-liikkeen leviämistä, suhdetta hellenistiseen kulttuuriin ja moderniin uskonnon- ja omantunnonvapauteen.

 

Shalom - We came in peace

Nina Linnovaara

Dokumentti

Käsikirjoitustuki 1 500 €

Dokumenttielokuva israelilaisesta rauhanneuvottelujen veteraanista ja siitä, miten toivoa rauhasta pidetään yllä vuosikymmenestä toiseen. Rauhanneuvottelujen työ voi muuttaa historiaa, karttoja ja kokonaisten kansojen kohtaloita. Samalla rauhanneuvottelija on samaistuttava esimerkki siitä, millaisia ihmisiä maailmassa tarvitaan juuri nyt.

 

 

Sommaren är kort

Tekele Productions, Pihlaja Marja

Elokuva

Tuotantotuki 8 000 €

Sommaren är kort (työnimi) on Nauvoon sijoittuva komediallinen ensemble-draama perhesuhteista ja eskapismista. Juhannusviikon aikana ihmissuhteet kiristyvät äärimmilleen, ja henkilöt joutuvat pohtimaan mitä tehdä, kun unelmat ovat kuihtuneet pettymyksiksi. Elokuva käsittelee syvällisesti perheyhteyttä ja perheenä olemista, niin parisuhteen kuin vanhemman ja lapsen välisen suhteen kautta.

 

Teräsmies ja tämän tytär

Illume Oy, Saari Oona

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000 €

Teräsmies ja tämän tytär on dokumentaarinen elokuva entisestä olympiatason judokasta Tomi Jaakkolasta (44) ja tämän vaikeasti monivammaisesta tyttärestä Sumista (16). Elokuva on pysäyttävä kertomus vanhemman sisäisen maailman musertumisesta oman lapsen vakavan sairauden tultua ilmi, mutta samalla se on myös lämmin ja humaani tarina periksiantamattomuudesta, erilaisuuden hyväksymisestä sekä urheilun elämään tuottamasta ilosta ja voimasta. Se on myös herkkä ja intiimi tarina isän ja tyttären välisestä uniikista suhteesta sekä peittelemätön kuvaus vanhemmuudesta erityislapsen kanssa.

 

Varttaminen

Icebreaker Productions, Mattila Kirsi

Dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 4 000 €

Varttaminen on lämpimän humoristinen dokumenttielokuva lahjasoluilla aikaansaadusta vanhemmuudesta. Varttaminen tarkoittaa vanhaa tapaa jalontaa esimerkiksi omenapuu tuottamaan parempaa satoa yhdistämällä siihen toisen puun oksa. Elokuvassa seurataan ohjaajan ja hänen puolisonsa matkaa vanhemmiksi naisparina HUS:in lapsettomuuspoliklinikalla. Ohjaaja tapaa vertaisryhmissä muita eri tavoin lahjasoluilla vanhemmaksi tulleita.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä