Elokuvasta Do No Harm. Oksana auringonkukkapellolla.

Palkittu elokuva on kuvaus ukrainalaisesta lääkäristä, Oksanasta, joka on ensimmäisten joukossa lähdössä auttamaan Venäjän hyökkäyssodan alkaessa.

Satu Majavalle ja Joel Tainiolle Kirkon mediasäätiön palkinto Tampereen elokuvajuhlilla

Elokuvaohjaajat Satu Majava ja Joel Tainio ovat voittaneet Kirkon mediasäätiön vuoden 2024 palkinnon dokumentillaan Do No Harm.

Dokumentti palkittiin Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa, jossa oli mukana kaikkiaan 37 elokuvaa.

Kirkon mediasäätiön palkinnon tuomarina toimi säätiön hallituksen varajäsen, viestintäpäällikkö Markus Luukkonen Lahden seurakuntayhtymästä.

”Myötätunto on ihmiskunnan supervoima, ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin pitkään aikaan. Kirkon mediasäätiön valitseman elokuvan päähenkilö kokee syvää myötätuntoa sekä velvollisuutta auttaa”, Markus Luukkonen sanoo palkintoperusteluissaan.

Palkittu elokuva on kuvaus ukrainalaisesta lääkäristä, Oksanasta, joka asuu Suomessa. Kun sota syttyy, Oksana ei tiedä, mitä hänen tulisi tehdä. Oksanalla ei ole lupaa toimia Suomessa lääkärinä, ja Ukrainassa hänelle olisi enemmän kuin tarvetta.

”Kun Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan alkaa, avustuskuljetukset käynnistyvät jo ennen kuin humanitäärisiä ketjuja on ehditty rakentamaan. Videokamera kiertää avustustyön eturintamassa sodan ennakoimatonta rytmiä mukaillen ja onnistuu tavoittamaan myös auttajien kokemat konfliktit ja epävarmuuden. Katsojan muistiin jää kuitenkin päällimmäiseksi hiljainen ymmärrys siitä, että toivo syntyy tekemällä”, Luukkonen sanoo. 

Kirkon mediasäätiön palkinto on suuruudeltaan 1500 euroa. Palkintoa on jaettu Tampereen elokuvajuhlilla yhdelle kotimaisen elokuvan ohjaajalle vuodesta 2017.

Palkinnon myöntämisperusteissa painotetaan elokuvien teknistä ja taiteellista korkealaatuisuutta sekä sellaisia teemoja, jotka kutsuvat katsojat pohtimaan kristillistä arvomaailmaa.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä