2014 syksy

 

 

 

 

Tukihakemuksia saapui yhteensä 62, kokonaissummaltaan 738 582 € euroa ja tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 124.000 euroa.

 

MYÖNNETYT TUET:

RISTIN TIE

Käsikirjoittaja Mika Hotakainen
Tv-dokumentti
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 3.000 €

Luova dokumenttielokuva seuraa 50 vuotiasta pappi Kai Sadinmaata tulevan kevään 2015 ajan. Kai lähtee vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaaksi, valmistelee toisenlaista Via Crusis näytelmää sekä kirjoittaa uutta kirjaa “10 käskyä valtiolle”.

INVAMUTSI

Käsikirjoittaja Mikko Mattila
Tv-dokumentti
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 3.000 €

Dokumentti perheestä, jossa molemmat vanhemmat, Sampo ja Saila, ovat vammaisia. Pariskunta joutui taistelemaan vuosia saadakseen luvan hedelmällisyyshoitoihin. Nyt taistelu jatkuu eri viranomaisten kanssa ja oikeudesta saada apua arjen askareisiin. Elokuva on jatkoa Helsinki Outsiders -dokumentille, jossa kerrotin pariskunnan elämästä ennen lasta.

HUKKUNEET UNELMAT

Käsikirjoittaja Veera Lehto-Michaud
Dokumenttielokuva
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 3.000 €

Gibraltarin salmi on kapeimmillaan 14 km levyinen. Eurooppalaisen passin omistajalta ylitys onnistuu, mutta salmen toisella puolelta tulevien on vaarannettava elämänsä. Nämä laittomat maahanmuuttajat ahtautuvat kiikkeriin pieniin veneisin ja onnekkaimmat heistä pääsevät perille. Karkeimman arvion mukaan kahden viimeisen vuosikymmenen kuluessa 20-tuhatta ihmistä on menettänyt henkensä yrittäessään päästä Eurooppaan. Keitä he olivat, mistä kostoisin, entä mitkä unelmat upposivat heidän mukanaan Välimeren syvyyksiin? Dokumentin päähenkilöinä ovat Martin Zamora, muslimi, joka omistaa hautaustoimiston ja on erikoistunut laittomien siirtolaisten ruumiiden tunnistamiseen ja kotiin palauttamiseen sekä fransiskaaniveli Isidoro Macias, Padre Patera, joka työskentelee laittomien siirtolaisten parissa.

ERÄÄN PAIMENEN TARINA

Käsikirjoittaja Jaana Wahlfors
Lastenohjelma
Käsikirjoitustuki 3.000 €

Lasten animaatioelokuva (26’) on kuvaus paimenkoira Lilan ja vuohi Irman sekä erään nuoren enkelin vaellusmatkasta. Eräänä yönä kirkas tähti ilmestyy taivaalle ja eläimet lähtevät seuraamaan sitä. Betlehemin joulutarinan sovellus eläinten näkökulmasta. Elokuva perustuu Elizabeth Marshall Thomasin kirjaan.

VIHREÄ KAIVOS

Käsikirjoittajat Mika Koskinen ja Sampsa Oinaala
Luxian Productions Oy
Tv-dokumentti
Ennakkovalmistelu-, tuotanto- ja levitystuki 10.000 €

Dokumentti (90’) on visualinen essee ja episodielokuva Sotkamon Talvivaaran kaivoksen noususta ja kriisistä. Se kertoo kaivoksen elinkaaresta, koko Talvivaara-ilmiöstä ja pohtii kaivokseen liittyviä eettisiä ongelmia. Yhdistävänä päähenkilönä ja kertojaäänenä on kajaanilainen luontoaktivisti, pastori Antti Lankinen, joka on seurannut Talvivaaran asioita koko sen toiminnan ajan.

KRISTINUSKO TOLKIENIN KIRJALLISUUDESSA JA TEOKSISSA

Tuottaja Riitta Jalonen
Puff Stuff Oy
Tv-dokumentti
Tuotantotuki 8.000 €

Modernin fantasiakirjallisuuden isä, englantilainen professori J.R.R. Tolkien (1892 -1973) sai alkuinspiraation teoksiinsa suomen kielestä ja Kalevalasta. Tämän luovuuden taustalla vaikutti Tolkienin kristillinen vakaumus ja rankat kokemukset sota-aikaan rintamalla. Ohjelma (29’) rakentuu Tolkieniin perehtyneen pastori Petri Tikan kerrontaan ja analyysiin J.R.R. Tolkienin elämänkokemuksista ja kristillisistä elämänarvoista sekä niiden heijastuksista Tolkienin teoksiin. Tikka tarkastelee aihetta useista näkökulmista, joiden kautta hän avaa portit tolkienilaiseen sielunmaisemaan.

ONNELIN JA ANNELIN TALVI

Ohjaaja Saara Cantell
Tuottajat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen
Zodiak Finland Oy
Lasten elokuva ja tv-sarja
Tuotantotuki 15.000 €

Jatko-osa suositulle Onneli ja Anneli-elokuvalle, joka tällä kertaa kertoo kahden tavallisen tokaluokkalaisen tytön jännittävästä talvesta, kun he sattumalta tapaavat pikkuruisen Vaaksanheimojen perheen. Elokuva 80’ ja tv-sarja 6 x 14’

 

JAAKKO LÖYTTY 60 VUOTTA

Tuottaja Iiris Kivimäki
Suomen Lähetysseura
Tv-dokumentti
Tuotantotuki 6.000 €

Yksi Suomen tunnetuin gospelmuusikko Jaakko Löytty täyttää 60 vuotta 2015. Hän on osa suomalaista nuoriso- ja rippikoulukulttuuria. Juhlavuoden kunniaksi hänellä on eri puolille Suomea ulottuva konserttikiertue, Dokumenttiin kootaan ajatuksia siitä, mitä Löytty on merkinnyt niin muille suomalaisille lauluntekijöille kuin Löytyn kuuntelijoille yleensä.

VALKOINEN RAIVO

Käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja Arto Halonen
Art Films Production
TV-dokumentti
Tuotantotuki 12.000 €

Dokumentti (70’) Laurista, ja hänen kauttaan lukuisista muista, jotka ovat koulukiusaamisen ja varhaislapseudessa koetun trauman yhdistelmän seurauksena täynnä valkoista raivoa, mikä voi johtaa kouluampumisiin ja muihin äärimmäisiin väkivallan tekoihin. Elokuva on myös kertomus yhteiskunnastamme, jolla ei ole ollut ymmärrystä eikä riittävää halua paneutua kouluväkivallan syntymisen mekanismeihin.

KIKATTAVA KAKKIAINEN

Tuottaja Antrea Harlin
Gigglebug Entetainment Oy
TV-lasten animaatiosarja ja multimedia
Tuotantotuki 15.000 €

Kikattava Kakkiainen on esikouluikäisille suunnattu monikanavainen sarja (26 x 5’), jonka perusta on yhdessä nauraminen. Sen alustana ovat mobiililaitteissa toimivat applikaatiot sekä televisio. Kikattava Kakkiainen asuu Havuhelman metsässä yhdessä nuorten eläinystäviensä kanssa. Eläinkaverukset ovat kasvavassa iässä ja käsittelevät sen mukanaan tuomia fyysisiä, henkisiä ja usein tunteisiin liittyviä haasteita.

LASTENSUOJELUSOSSUT

Ohjaaja Leena Häkkinen
Tuottaja Liisa Akimof
Production Houes Oy Finland
TV-dokumenttisarja
Tuotantotuki 18.000 €

Dokumenttisarja (8 x 28’) lastensuojelutyöntekijöiden arjesta; neljän päähenkilösossua työskentelee lastensuojelun eri vaiheissa. Heidän pitkäjänteistä työtään seuraamalla tutustumme myös lastensuojelun asiakasperheisiin ja heidän näkemyksiinsä. Ohjelma pyrkii hahmottamaan pahoinvoinnin syitä ja keinoja auttaa perheitä, joissa ei voida hyvin.

TIHVINÄN IHMEET

Ohjaaja Liisa Hovinheimo
Tuottaja Liisa Akimof
Production Houes Oy Finland
TV-dokumentti
Tuotantotuki 10.000 €

Dokumentti (55’) kertoo Tihvinän Jumalanäidin ihmeitätekevän ikonin vaiheista historian melskeissä. Asiantuntijana professori Aune Jääskinen.

HYVÄÄ JOULUA

Ohjaaja Matti Ijäs
Tuottaja Juha Lehtola
Scenes Oy
TV-lyhytelokuva
Tuotantotuki 8.000 €

Heti hauskaa –projektiin valittu lyhytelokuva (5-8’). Eräänlainen versio joulukertomuksesta, Jouluaattona raitiotievaunusta löytyy vauva. Onko se hylätty vai onko äiti tai isä unohtanut vauvan joulukiireissään? Raitiovaunukuski Asko päättää ottaa selvää.

AUTOLLA NEPALIIN

Ohjaaja Timo Peltokangas
Tuottaja Mikael Hautala
ELI Creative
TV-dokumentti
Levitystuki 6.000 €

Viiden miehen porukka ajaa Suomesta Nepaliin hakeakseen sieltä Katmandulaisen turvakodin naisten tekemiä koruja myytäväksi Suomessa ja näin auttaakseen näitä naisia. Matkaan avulla kerättiin myös sponsorointia ja joukkorahoitusta asian edistämiseksi. Matkaa seurasi useampi tiedotusvälinen ja ihmiset sosiaalisessa mediassa.

LASTENELOKUVIEN NÄYTÖS

Tuottaja Juhani Alanen
Tampereen elokuvajuhlat
Elokuvanäytökset ja kulttuuritapahtuma
Muu tuki 4.000 €

Tampereen elokuvajuhlat pyrkivät muodostamaan lapsille ja nuorille kattavan elokuvaohjelmiston, jonka tarjonta käsittää kaikki ikäluokat esikouluikäisistä aina aikuistumista lähestyviin nuoriin. Koska koulujen omat mediakasvatusresurssit ovat pienet, elokuvajuhlat haluaa tarjota kouluille valmiita, kokonaisvaltaisia paketteja. Näissä yhdistyy elokuvanäytökset oikeassa elokuvateatterissa sekä opettajille jaettava opetusmateriaali, jonka avulla nähtyä ja koettua voidaan vielä syventää oppitunneilla.

Hae tukea:

Kirkon mediasäätiön apurahajärjestelmä

 

Postiosoite:
PL 210
00131 Helsinki
 

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki


 

Tietosuojaseloste
ks. lisää tästä